Review: Het licht dat we verloren | Jill Santopolo

Als je in de bibliotheek werkt, dan reserveer je nog wel eens wat … In mijn geval zijn het vaak boeken uit de categorie food of boeken die ik voorbij zie komen op Instagram of getipt krijg door vriendinnen. Zo stond deze Amerikaanse bestseller op een dag op mij te wachten. Op een mooie nazomer-zondag begon ik in de tuin met lezen en ik las het Het licht dat we verloren dezelfde avond nog uit. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan vooral verder.

Jill Santopolo is de auteur van het van oorsprong Amerikaanse boek The Light We Lost dat inmiddels is vertaald in meer dan 30 talen. Ze studeerde aan Columbia University in New York, waar ze ook woont. Het licht dat we verloren is haar literaire debuutroman.

Twee levens.
Twee liefdes.
Eén keuze.

Wat je kunt verwachten van Het licht dat we verloren

het licht dat we verlorenLucy en Gabe ontmoeten elkaar op 9/11, een dag die alles voorgoed zal veranderen. Samen besluiten ze dat hun leven iets moet betekenen, van belang moet zijn. Ze krijgen uiteindelijk een intense verhouding die voorbestemd lijkt te zijn, maar niet lang duurt. Gabe besluit om als fotojournalist naar het Midden-Oosten te gaan en Lucy blijft in New York voor haar eigen carrière. Ze zien elkaar lang niet, maar blijven altijd aan elkaar denken en af en toe contact houden, terwijl ze beiden een eigen leven opbouwen. Je wordt als lezer meegenomen in het leven van Lucy en de vragen die ze zichzelf steeds opnieuw stelt. Waren hun levens bedoeld om altijd hoe dan ook met elkaar verbonden te zijn? Hebben ze er goed aan gedaan om uit elkaar te gaan? Of hadden ze er juist alles aan moeten doen om samen te blijven?

Wat ik vind van Het licht dat we verloren

Zoals ik al zei: ik las het boek in een dag uit. Waarom? Omdat het een aangrijpend, goed geschreven liefdesverhaal is met een (onverwacht) dramatisch eind. Het gaat over verborgen verlangens, over de vraag wat we moeten opofferen voor de liefde, over wat echte liefde is en hoe die je zomaar door de vingers kan glippen. Een boek waarvan ik verwacht dat het verfilmd wordt en waar ik dan zeker naar ga kijken. Kortom, een aanrader en niet voor niets een bestseller in Amerika.

Ik zou Het licht dat we verloren zeker op je wish-list zetten voor je verjaardag of misschien al voor de komende feestdagen. Kun je niet wachten? Je kunt het boek natuurlijk bij ons lenen of gewoon snel zelf kopen ;-).