Het nieuwscafé: een nieuw menu!


Voordat ik bij de bibliotheek ging werken, was ik er al dagelijks te vinden. Ik studeerde toen nog en zocht naar een goede plek om aan mijn scriptie te werken. Voor vele studenten is de 4e etage de hotspot. Ik zat liever genietend van een heerlijk kopje koffie (met studentenkorting) in het nieuwscafé, met vrij uitzicht over het stadhuisplein en af en toe wat rumoer om het studievacuüm te doorbreken.

Uitvalsbasis

Het nieuwscafé is niet alleen een uitvalsbasis voor studenten. Ook krantenlezers, koffieleuten en filmliefhebbers zijn hier te vinden. Daarnaast vindt er met enige regelmaat een kinderpartijtje plaats. Voor velen is het nieuwscafé nog onbekend terrein en dat vind ik best jammer, want er is voor ieder wat wils, helemaal nu de nieuwe menukaart er is! Er is een ruime keuze aan tosti’s, panini’s en verse belegde broodjes. Mijn persoonlijke favoriet is het broodje warme brie met honing en walnoten. Het liefst met een grote bak cappuccino ernaast … Voor de avontuurlijke koffiedrinkers zijn er ook nog tal van koffiespecials, waaronder de Heavenly Hazel en Het Boekenbal.

Filmdeal

Als er een film draait (dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag) kan iedereen gebruikmaken van de FILMDEAL: frisdrank en een zakje chips voor € 2,55. Rondom de jeugdvoorstellingen is er een soortgelijke aanbieding, namelijk een pakje fris en een zakje chips voor € 2,10. Het nieuwscafé is iedere maandag geopend van 10.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wat is jouw favoriete drankje, snack of broodje op het nieuwe menu?