Illuminati: top 3 symbolen


De Illuminati, een geheimzinnig genootschap waarvan de oorsprong, herkomst en zelfs het bestaan ervan nooit bewezen is. In het Latijn betekent Illuminati: ‘ de verlichten’. In de moderne cultuur worden de Illuminati echter bepaald niet geassocieerd met ‘de verlichten’. In tegendeel zelfs; de illustere Illuminati staan vooral bekend als geheim genootschap met als doel tot wereld heerschappij te komen.

De Illuminati en haar symboliek zijn tot in de haarvaten van de maatschappij doorgedrongen. Van popartiesten, architectuur en zelfs de hedendaagse cultuur. Het is dan ook niet voor niets dat veel modehuizen en designers dankbaar gebruikmaken van de mystiek rondom de Illuminati. Maar welke aan de Illuminati gerelateerde symbolen zien wij in het dagelijks voorbij komen? We zetten de drie meest voorkomende symbolen en gebruiken op een rij.

 

1. Alziende oog

Het oog van Ra, ook bekend als het alziend oog, wordt in de Illuminati symboliek vaak gecombineerd met een driehoek. Als je goed om je heen kijkt, dan zie je overal tekens van ogen en driehoeken om je heen.  Zo kom je de symbolen veel tegen in het straatbeeld, vooral bij oud-Amsterdamse grachtenpanden onder de nokken van daken, zijn de verwijzingen naar de vrijmetselarij en Illuminati terug te vinden. Vrijmetselaars en de Illuminati worden tegenwoordig vaak met elkaar geassocieerd. Op de website van de vrijmetselaars is zelfs een handig overzicht terug te vinden van verschillende vrijmetselaar loges in Amsterdam.

Het oog van Ra

 

2. Tripple 6 & El Diablo

De iconische 666, het symbool van de antichrist. De antichrist is Bijbelse belichaming van het ultieme kwaad; het beest à la de duivel zelf.

“Let him who has understanding calculate the number of the beast, for it is the number of a man: His number is 666.”

In de mode- en urban scene zijn veel verwijzingen naar de antichrist terug te vinden. Maar niet alleen in de ‘rap scene’ komt de symboliek terug. Het teken begint vooral onder Amerikaanse artiesten een heus mode statement te worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel complotdenkers verbanden leggen tussen de door artiesten gebezigde antichrist symboliek en de betrokkenheid van de platenmaatschappij in het netwerk van de Illuminati: mind control.

666-teken

 

3. Driehoek

De driehoek, het universele teken van hiërarchie en orde. Bij uitstek dan ook een veelgebruikt symbool, vaak in de combinatie met het alziend oog. Zo is het logo waarin het oog van Ra en de driehoek gecombineerd zijn prominent terug te vinden op het een dollarbiljet. Hiermee wordt het totalitaire karakter uitgedrukt van de nieuwe orde: creepy. Het symbool van de driehoek en het oog wordt onmiskenbaar geassocieerd met de Illuminati cult, maar treedt de laatste tijd ook in het modebeeld. Zo maakt cult- en mode Icoon OBEY dankbaar gebruik van de hype rondom de Illuminati door de symbolen (incluis politieke statements) te verwerken in haar modedesigns.OBEY illuminati

 

 

 

 

  • Boek
  • Boek
  • Boek