In gesprek met Derk Bolt en Michel Boll


Het is dinsdag 20 juni. Via het nieuws op de radio hoor ik dat Spoorloos Presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender in Colombia worden vermist. Niet veel later blijkt dat het duo op zaterdag 17 juni is ontvoerd.

Spoorloos

Nu ben ik geen uitgesproken fan van Spoorloos, maar wie kent dit programma niet? En wie heeft er bij het kijken naar een herenigde familie ook niet een traantje weggepinkt? En dat ik nu door dit nieuws werd getroffen, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat mijn geadopteerde nicht uit Colombia komt. Zij is haar moeder en zussen inmiddels zelf op het spoor gekomen. Anders ligt dat natuurlijk voor degene voor wie de presentator nu op zoek was. Hoe naar is het dan om te horen dat jouw helper is ontvoerd. Een ding is zeker: daar zitten geen goede bedoelingen achter. Zelfs met een gedegen voorbereiding, ervaring en een goede inschatting van de risico’s werd hij het slachtoffer van de Colombiaanse guerrillabeweging ELN. Het gezicht van het programma Spoorloos verdween van de radar: Derk Bolt was Spoorloos.

Ontvoerd!

Ik volg de dagelijkse berichten op de voet en na een weekend vol hoopgevende, maar ook tegenstrijdige berichten, weten we dat Bolt en Follender zijn vrijgelaten. Hoe dit alles is geweest, de doodsangst, de vermoeidheid en de onzekerheid, daarover schreef Derk Bolt een boek dat eind oktober uitkwam

Interview

Op woensdagavond 13 december vertelt hij in de theaterzaal van de nieuwe bibliotheek over zijn Colombiaanse avontuur. Naast Derk zit ook zijn rechterhand Michel Boll op het podium. Deze Almeerder presenteert dan zijn vierde roman Kalm Blijven. Beide heren worden geïnterviewd door radio 2-presentator Bert Haandrikman en na afloop is er een meet & greet en signeren in het nieuwscafé.

We beginnen om 20.00 uur en de toegang is € 6,50 voor leden en € 8,50 voor niet-leden. Benieuwd naar het verhaal van Derk en Michel? Kaarten zijn hier te krijgen!

Derk Bolt