KAF Familiedag: het leukste dagje uit voor het hele gezin

Wisten jullie dat er in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) altijd wat te doen is? De KAF Familiedag laat je als gezin spelenderwijs kennismaken met de vele onderdelen binnen KAF, zoals de architectuurstudio, de exporuimte, maar ook de citylounge. Op zondag 20 mei staat er een bomvol programma met tal van te gekke activiteiten klaar.

Expo Overdaad

Dagelijks krijgen we een duizelingwekkende hoeveelheid informatie en beelden over ons uitgestort via allerlei verschillende kanalen: onze mobiele telefoons, social media, per mail, internet, in de krant en TV. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons? De expo OVERDAAD presenteert het werk van negen kunstenaars uit binnen- en buitenland. Werk dat je prikkelt, confronteert en je bewust maakt van onze hedendaagse beeldcultuur. Klaar voor de realiteit? Tijdens de familiedag ontdek je OVERDAAD op een speelse en laagdrempelige manier.

Green room

Ben jij een actieve vlogger of wil je er een worden? Of heb je altijd al een eigen film willen maken? Het kan tijdens de familiedag in KAF! In onze Green Room krijg je alle attributen tot je beschikking die je nodig hebt bij het maken van een eigen film. Je gaat onder begeleiding van een ervaren workshopdocent aan de slag met filmen en editen. En … je kunt zelfs gebruikmaken van special effects!

Je eigen robot bouwen?

Stel: je krijgt een speciaal pakket met bijzondere LEGO® – steentjes tot je beschikking … De opdracht die je erbij krijgt is: bouw je eigen robot. Kun jij de instructies volgen? Hoe gaat jouw robot eruit zien? En, misschien nog wel het meest spannend: Kan hij ook echt bewegen? Daar kom je pas achter als je alle aanwijzingen goed hebt uitgevoerd. Kom naar de LEGO- Architectuurstudio en laat je fantasie de vrije loop. Na afloop doen we ook nog een wedstrijdje: welke robot is het snelst?

Maak je eigen tosti

Een tosti kaas, ham, kipfilet, hagelslag, iets hartigs of iets zoets? Waarom zou je kiezen als je het allemaal kunt hebben? Samen met onze koks en je eigen team ga jij je eigen tosti maken. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan! Banaan en Nutella? Of tosti’s met gekleurde hagelslag, witte chocolade en ananas … Maak jij de lekkerste tosti? De gekste, grootste, of misschien wel de mooiste? Kom het proberen in de CityLounge van KAF en word een echte tosti-kunstenaar. Ouders kunnen neerstrijken in onze speciale Tosti Bar en na afloop met zijn allen genieten van de zelfgemaakte tosti’s.

Programma

Het programma van de KAF Familiedag ziet er als volgt uit:
13.00 – 15.00 Bouw je eigen Robot
13.00 – 15.00 Vrij bouwen met LEGO
13.30 – 14.00 Familie rondleiding in de expositie overdaad
14.00 – 14.45 Maak je eigen GIF in onze Green Room
14.00 – 14.45 Tosti Cook-off
14.30 – 15.00 Familie rondleiding in de expositie Overdaad
15.00 – 15.45 Maak je eigen GIF in onze Green Room
15.00 – 17.00 Bouw je eigen Robot
15.30 – 16.15 Tosti Cook-off
15.00 – 17.00 Vrij bouwen met LEGO

 Zien we je op 20 mei? Wil je iets meer informatie, kijk dan nog even onderstaand filmpje van vorig jaar. Dan krijg je een beetje een idee! Een kaartje kopen? Dat kan hier.