Vijf typerende dingen die iedereen doet met kerst.


Opgelet! Kerst is nog maar 1,5 maand van ons verwijderd. Het aftellen kan dus nu officieel beginnen. Over kerst gesproken … Is het jullie wel eens opgevallen dat we elk jaar in de zelfde rituelen, irritaties of problemen terecht komen? Hieronder een opsomming van vijf van dit soort zaken.

1. Tegen beter weten in hopen op een witte kerst.

krijgen we een witte kerst?Kunnen jullie nog herinneren wanneer we voor het laatst een witte kerst hadden? Ik niet in ieder geval. Volgens het KNMI hadden we in 2010 voor het laatst in Nederland een witte kerst! Veels te lang geleden. Wederom hoop ik, net zoals elk jaar, om op kerst wakker te worden met een vers pak sneeuw in de tuin. Om vervolgens met een warme kop chocolademelk met slagroom die eerste schoenafdrukken achter te laten in de sneeuw.

2. Hardop meezingen met het standaard repertoire aan kerstliedjes.

iconisch kerst liedjeIs september of oktober te vroeg voor kerstliedjes? Absoluut niet! Het kan in mijn optiek niet vroeg genoeg! Hardop meezingen is gegarandeerd, zeker wanneer een van de onderstaande nummers de revue passeren:

3. Vergeten om alle chocolaatjes uit je adventskalender te eten.

adventskalenderVeel kinderen, en ook veel volwassenen, krijgen elk jaar een adventskalender. Hoewel duidelijk is dat je elke dag maar één vakje mag openen, blijkt dit in de meeste gevallen toch een enorm lastige opgave. Hoe kan dit? Zijn we niet gedisciplineerd genoeg of komt dit omdat we te verstrooid zij? Is Sinterklaas met zijn strooigoed verantwoordelijk? Speculaties …

4. Flink zweten om beide kanten van de familie te bezoeken.

paniek“Vorig jaar vierden we eerste kerstdag bij ons, dus nu zijn jullie weer aan de beurt!”

Hoewel iedereen geniet van elkaars aanwezigheid met de kerstdagen, blijkt het toch elk jaar een lastig karwei om alle agenda’s correct in te plannen. Verschillende kanten van de familie’s moeten bericht worden en wanneer één van de kinderen een relatie heeft wordt het nog een stap ingewikkelder.

5. Nog ‘even snel wat halen’ bij de buurtsuper.

lege-kastenEnerzijds hoor je vaak mensen klagen … “Je gaat toch niet last minute nog langs de supermarkt!?” Anderzijds maakt toch een groot deel hier dankbaar gebruik van.

Het gemak om nog even snel wat extra spullen voor het diner te halen, weegt toch niet op tegen deze herkenbare irritatie. Het stomme is … op voorhand weet je toch al dat al het stokbrood, kruidenboter en vlees al uitverkocht is.

Herken jij jezelf hierin?

In welk van deze terugkerende zaken kun jij je vinden? Persoonlijk herken ik ze allemaal! Laat in een reactie weten of jij nog typische kerstirritaties, rituelen of problemen kent.