Herfstvakantietip: de leukste kinderfilms op Netflix

Het is alweer (bijna) herfstvakantie. Dat betekent een week lang de kinderen thuis die natuurlijk graag vermaakt willen worden. Bij mooi weer is er voldoende leuks te bedenken. Mocht er een regenachtige dag voorbij komen, dan zijn er voldoende leuke kinderfilms op Netflix te vinden. Kaarsjes aan, met dekentjes op de bank, voldoende lekkers in de buurt en dan samen met de kinderen films kijken. 

Je hoeft kleine broer (van bijna 7) bij ons thuis echt niet meer uit te leggen hoe Netflix werkt. Hij weet precies wat hij wel en niet leuk vindt. Hij is net begonnen in groep 3 en ziet zo’n filmdagje wel zitten. Ik vroeg hem wat zijn favorieten zijn. Kijk je mee naar zijn lijstje?

Kinderfilms op Netflix

De leukste kinderfilms op Netflix voor een regenachtige dag

1. Bolt
Dit is het verhaal van de Duitse herder Bolt, een hond-acteur die een lange tocht maakt, nadat hij per ongeluk vanuit Hollywood naar New York is gestuurd. Kleine broer tipt deze omdat: “Die kijk ik heel vaak omdat ‘ie gewoon super leuk is.”

2. Finding Dory
Bij Nemo’s vergeetachtige vriendin komt opeens een herinnering bovendrijven. Nu gaat ze samen met haar oude en nieuwe vrienden op zoek naar haar verleden en haar familie. Recensie van een 6-jarige: “Die is leuk, die had ik heel snel af, zo leuk is ‘ie.”

3. Serie De Trollenjagers
Als een doodgewone jongen per toeval een amulet vindt, verandert zijn leven drastisch en wordt hij de beschermer van twee werelden. Maar liefst 26 afleveringen, dus daar kom je de herfstvakantie wel mee door toch? Kleine broer is enthousiast: “De eerste heb ik in één keer afgekeken”

4. Zootropolis
Er verdwijnt een otter uit dierenstad Zootropolis. Agente Judy, een konijn, moet samen met Nic, een snel pratende vos, orde op zaken stellen. Kleine broer weet niet precies wat er nu zo leuk is maar: “Gewoon leuk!”

5. Serie Inspector Gadget
Inspector Gadget is terug en wordt geconfronteerd met zijn oude vijand, de slechte Dr. Claw. Deze heeft zijn misdaadorganisatie MAD nieuw leven ingeblazen. Gevalletje jeugdsentiment dit: Go go Gadget arms! Wat kleine broer van Inspector Gadget vindt? “Inspector Gadget is gewoon wijs, een beetje dan…”

6. Vaiana
Een Polynesisch meisje dat later stamhoofd zal worden, onderneemt een gevaarlijke reis met een opschepperige halfgod om zijn fout goed te maken en haar volk te redden. En ook hier heeft kleine broer niet een specifieke rede voor: “Omdat het gewoon leuk is”

Best een leuke lijst geworden toch? Van alles wat en voldoende kinderfilms op Netflix om eventuele regenachtige dagen tijdens de herfstvakantie mee te vullen. Nog meer inspiratie nodig? Ook bij de bibliotheek kun je leuke kinderfilms lenen! Fijne vakantie!