Kom Fantasierijk voorlezen in de bibliotheek


Kom met je (klein)kind naar de bibliotheek. Want Fantasierijk voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van taal van elk kind. Net na de Kinderboekenweek laten we zien wat ze allemaal hebben en doen om van voorlezen een feest te maken. Zo kun je als (groot)ouder de fantasie van je (klein)kind prikkelen met gekke, leuke, spannende en mooie verhalen. En je kind leert veel nieuwe woorden en gaat later zelf beter lezen.

Voorlezen doe je in en buiten bibliotheek

Elk kind kan gratis lid worden van de nieuwe bibliotheek (t/m 17 jaar). Zo kun je als vader, moeder, opa, oma, tante of oom leuke voorleesboeken lenen voor thuis. Je kunt altijd hulp vragen in de bibliotheek als je niet precies weet wat een leuk en geschikt boek is. Onze medewerkers hebben altijd leuke voorleestips en kunnen helpen naar het zoeken en vinden van een boek dat past bij jouw kind. De bibliotheek is dé plek waar je terecht kunt voor Fantasierijk Voorlezen.

Fantasierijk voorlezen

Voorlezen is een feestje!

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, daarom organiseert de nieuwe bibliotheek regelmatig leuke voorleesevenementen. Elke week kunnen peuters (één tot en met vier jaar) heerlijk luisteren naar een verhaal in de nieuwe bibliotheek: het is altijd een feestje! Ouders zijn natuurlijk ook welkom.
• Almere Stad: NIEUW – dinsdag van 10.30 tot 11.00 uur.
• Almere Stad: woensdag en donderdag van 10.30 tot 11.00 uur.
• Almere Buiten: woensdag van 10.30 tot 11.00 uur.
• Almere Haven: vrijdag van 10.30 tot 11.00 uur.

Fantasierijk voorlezen

Voorleeskoffertjes van de nieuwe bibliotheek

Ken je de voorleeskoffertjes voor onze jongste leden al? Op de afdeling peuters & kleuters vind je diverse voorleeskoffers voor de kleinsten die speciaal op thema zijn samengesteld. Bijvoorbeeld: toveren, ridders, eerste woordjes, tellen, vervoer, muziek, de bibliotheek en nog heel veel meer. Een voorleeskoffertje bestaat uit vier prentenboeken en wordt bij het uitlenen als één boek gerekend. Met een jeugdabonnement kun je het vier weken gratis lenen. Ook kun je een koffertje op verzoek laten maken. Kies zelf een thema en meld je bij de klantenservicebalie. Zij pakken de samenstelling verder op.

Fantasierijk voorlezen belangrijk

Voorlezen geeft je kind voorsprong. Meer weten? Lees de verhalen over voorlezen van bekende en onbekende ouders. In deze blogs krijg je bijvoorbeeld leestips die passen bij het type kind. Is jouw kind een onderzoeker of een dromer? Of juist een wildebras? Kijk snel welk boek het best past bij jouw kind! Ook vertellen kinderen over hun favoriete voorleesboek en lees je hoe je de meest gemaakte voorleesfout kunt voorkomen.