Kom in de Kas: 1 en 2 april 2017

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 vindt de 40e editie van Kom in de Kas plaats, de jaarlijkse open dag van de Nederlandse glastuinbouw. Dit jaar zijn in 26 regio’s verspreid over het land vele honderden bedrijven te bezoeken. Er worden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Vorig jaar brachten zo’n 250.000 mensen een bezoekje aan de kassen. Leuk uitje voor dit weekend?

In onze woonplaats nemen veertien bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 1 april. Er rijdt een pendelbus tussen Station Almere Buiten en het startpunt in Buitenvaart.

Wat kun je verwachten van Kom in de Kas?

In de kas gebeuren een heleboel opmerkelijke, leuke en spannende dingen voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan robots die 40.000 plantjes tegelijk water geven. Een dag in de kas is niet alleen leerzaam en leuk, het is ook nog eens lekker, want er valt veel te proeven. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd. In veel kassen liggen bijvoorbeeld grote springkussens waarop de kids heerlijk kunnen spelen. Daarnaast is het in diverse kassen mogelijk om geschminkt te worden of paard te rijden.

Kom in de Kas gaat virtueel

Wil je alvast een indruk opdoen van een bezoek aan de kas? Er is een vrKAStour die je meeneemt in de bijzondere wereld van de Nederlandse glastuinbouw. De automatisering, robotisering, technologie en duurzaamheid maken deze sector één van de meest innovatieve ter wereld. Zet je VR-bril op en stap binnen in de kas en zie en ervaar hoe het er in deze moderne sector aan toe gaat!

Dus als je nog op zoek bent naar een leuk uitje voor komend weekend: via www.komindekas.nl kun je precies zien op welke dag je terecht kunt bij tuinders in jouw regio.