Komkommertijd, nog meer tijd om series te kijken!


Er was afgelopen tv seizoen weer veel leuks te bekijken aan zang en dansprogramma’s. Wat er verder te zien was, ben ik alweer vergeten. Nu volg ik nog Helemaal het einde, over Nederlandse families die een nieuw bestaan opbouwen in Kaapverdië. Heel boeiend vind ik dat, hoe ze dat doen. Vorig jaar volgde ik dat programma ook al en werd ik fan van de familie Pos die in Chili een nieuw bestaan opbouwde met Posseco. Dus keek ik afgelopen weken ook naar hun rondreis door Zuid-Amerika, die uiteraard doorspekt was met hun speciale humor. Heerlijke series!

Avonturen …

Nu is er al weken niks meer op tv, behalve voetbal dan. Echt komkommertijd …Tijd voor het kijken van nog meer series, vooral de wat oudere. De avonturen (in zwart/wit) herbeleven van Floris en Ivanhoe bijvoorbeeld en Catweazle …  Collega’s van mij keken vroeger ook Bonanza en de Wrekers met Purdy en Dynasty. Ik was meer een Dallas-kijker over de intriges van de familie Ewing. Je kent hem vast nog wel, die gemene JR en  zijn vrouw Sue Ellen en Pamela en Bobby. Nog langer geleden keek ik naar Swiebertje en Malle Pietje en de Hulk, die elke situatie die uit de hand liep wist te redden. Hoe voorspelbaar ook, het bleef leuk. Daarna kwam E.R., die heerlijke ziekenhuisserie met George Clooney, toen hij nog echt een hunk was.

Piet Ekel en Joop Doderer. ANP

Schotland

Wat ik helemaal een geweldige serie vond en nog steeds de beste serie aller tijden vind, is Monarch of the Glen, een serie over een Schotse familie met zo’n prachtig landhuis en alles wat daarbij hoort. En natuurlijk is zo’n serie doordrenkt van een behoorlijke portie romantiek. Die arme Archie die vanwege zijn achtergrond landlord moet worden, maar eigenlijk een heel ander leven wil leiden … Toch is het zijn vader die de show steelt, al zijn de rollen van Duncan en Lexie ook verslavend leuk. Echt een aanrader voor iedereen die van Schotland en romantiek houdt.

Afbeeldingsresultaat voor monarch of the glen cast

Terugkijken

Het leuke van die series is dat je er nog heel wat kan lenen in de bibliotheek, bijvoorbeeld The Love boat, ook zo’n heerlijke serie met captain Stubing en barkeeper Isaac en al die aparte vakantiegangers. Ook kun je natuurlijk series laten overkomen uit andere vestigingen van de bibliotheek. Verder is het ook interessant om via internet fragmenten terug te kijken en te achterhalen hoe het vervolgens met die acteurs is gegaan.

Wat is jouw favoriete serie van vroeger? Laat het ons weten!