Koningsdag recepten: zo kom je de dag wel door


Op Koningsdag voert oranje de boventoon in álles. Maar ga jij zo ver dat je ook bij alles wat je eet hier rekening mee houdt op 27 april? Zeker als je visite krijgt is wel zo leuk om echte Koningsdag recepten te gebruiken. Wij zochten op Pinterest naar oranje recepten voor zes eetmomenten. Zo komen jullie de dag wel door op Koningsdag. Kijk je mee?

Je kunt natuurlijk de makkelijke weg kiezen en de supermarkt leegplukken aan geschrapte worteltjes, ranja, paprikachips en voor iedereen een oranje tompouce. Maar het is toch veel leuker, en meestal ook lekkerder, als je alles zelf maakt? En het blijkt helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om een hele dag oranje food te eten.

Koningsdag recepten

Koningsdag recepten: de hele dag oranje eten

Koffietijd!
Verzamelen jullie vandaag bij jou thuis voor jullie op pad gaan? Dan hoort er wat lekkers bij de koffie (of thee). En we zouden geen echte Hollanders zijn als er geen koekje bij de koffie is toch? Deze orange crinkle cookies zijn bijna te mooi om op te eten. Bijna …

Lunch!
Om de hele dag door de stad struinen, en het goed vol te houden, moet er goed gegeten worden. Een lekkere maaltijdsalade zoals deze mandarin pasta spinach salad with teriyaki dressing bijvoorbeeld. Dat fietst er wel in toch na zo’n ochtend op de vrijmarkt?

Borrelhapje!
Zo rond een uur of vier begint de maag weer te knorren en is het de hoogste tijd voor een snack. Borreltje erbij en je zult niemand horen mopperen. Zeker niet als je met deze onweerstaanbare snackplank aan komt zetten. Gedroogde abrikozen, partjes sinaasappel/mandarijn en oranje drankjes zorgen voor het echte Koningsdag-gevoel.

Voorgerecht!
Tijd om aan tafel te gaan? Met een beetje pech was het best fris buiten en dan is een lekkere kom soep als voorgerecht welkom. En als het een prachtige warme dag was dan heb je in ieder geval een lekker soepje in toepasselijk oranje op tafel staan met dit recept voor carrot and ginger soup.

Hoofdgerecht!
Het water loopt je toch in de mond als je deze honey lime salmon ziet? Succes gegarandeerd dus als je je visite dit voorschotelt. Wat je er verder bij op tafel zet? Oranje food natuurlijk zoals wortelen, zoete aardappel, pompoen…

Nagerecht!
Geen maaltijd compleet zonder toetje! Je kunt natuurlijk gaan voor de kant-en-klare Hema tompouce maar zeg nu zelf: zelfgemaakt is toch gewoon veel lekkerder? Iedereen een oranje tompouce, bolletje ijs en wat slagroom ernaast en je scoort punten.

Ga jij voor het oranje menu de 27e? En welke van deze Koningsdag recepten is je favoriet? Laat het ons weten!