De kracht van Star Trek: Beyond

Sinds 21 juli draait de nieuwste Star Trek film in de bioscoop. De film valt goed in de smaak bij het publiek en doet het dan ook goed. Voor de echte Star Trek fans, ook wel Trekkies genoemd, is de film een groot succes. Maar hoe komt het dat de dertiende Star Trek film nog steeds voor zoveel kijkgenot zorgt?

Stunning visuals

Star Trek Yorktown

Star Trek: Beyond laat met behulp van schitterende special effects zien hoe het universum van Star Trek eruit ziet. Zo arriveren James T. Kirk en zijn crew al snel in Yorktown: een ruimtestation dat gezien kan worden als een gigantische sneeuwbol met grote pilaren die vanuit de kern tot de rand van de bol komen. Het is niet alleen een ruimtestation, maar ook een bruisende, futuristische stad. Ook de planeet waar de crew van de Enterprise op terecht komt ziet er geweldig uit. De planeet, genaamd Altamid, heeft origineel uitziende levensvormen en landschappen die zo realistisch zijn gemaakt, dat het ineens niet zo gek is om te denken dat er wellicht een planeet is in ons heelal die er echt zo uitziet. Het moge duidelijk zijn dat Star Trek: Beyond een genot voor het oog is.

Groepsdynamiek

De film bevat een goede dosis humor die oprecht grappig is. Veel van de humor is te danken aan de geweldige dynamiek die de verschillende personages met elkaar hebben. Een goed voorbeeld hiervan is dat zodra Spock opmerkt dat hij zijn vriendin kan vinden aan de hand van een ketting, Bones hem met een ongeloofwaardige blik aankijkt en zegt: “You gave your girlfriend a tracking device?” Ook is de manier waarop een zwerm van vijandelijke ruimteschepen wordt vernietigd, op een geniale manier gedaan. Door de communicatie tussen de zwerm ruimteschepen te verstoren, knallen ze allemaal tegen elkaar op. Het signaal wordt verstoort door, voor Star Trek standaarden, oude muziek. Het nummer Sabotage van The Beastie Boys pompt door elk ruimteschip van de zwerm waardoor ze elkaar vernietigen. Het moment waarop het nummer draait kun je niet anders dan genieten.

Spock en Bones

Conclusie

Star Trek: Beyond is een entertainende film voor iedereen, maar al helemaal voor science fiction liefhebbers. Waar het plot een beetje te wensen overlaat, zijn de dialogen, de actie en de humor meer dan genoeg om een bezoekje aan de bioscoop te brengen!

  • Boek
  • Dvd, Film
  • Blu-ray, Film