Land Art Weekend


Op 2 en 3 juni wordt de collectie Land Art projecten in Flevoland in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend. Flevoland kent namelijk een unieke situatie in de wereld: nergens liggen zoveel monumentale werken zo dicht bij elkaar als hier. Bezoek tijdens dit weekend de twee Almeerse kunstwerken De Groene Kathedraal van Marinus Boezem (Almere Hout) en Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind (Almere Pampus) of een van de andere landschapskunstwerken, en krijg ter plekke uitleg van een vakbekwame gids.

Kinderen kunnen aan de hand van doe-opdrachten op ontdekkingstocht in de werken, en bij Polderland Garden of Love and Fire in Almere Pampus wordt op zaterdag en zondag een drone-fotografiewedstrijd georganiseerd. Kom dus naar het Land Art Weekend en ontdek de zeven monumentale landschapskunstwerken!

Land Art van boven

Vanuit de lucht zie je pas goed wat een landschapskunstwerk doet met zijn omgeving. Zo lijkt het alsof de bomen van De Groene Kathedraal even verderop uit het bos zijn weggesneden. Het kunstwerk Sea Level klieft als een mes door het park. En van bovenaf zie je dat Polderland Garden of Love and Fire bestaat uit lijnen die het kunstwerk symbolisch met andere plekken op de wereld verbinden. Overigens worden landschapskunstwerken al vanaf het begin vanuit de lucht in beeld gebracht: de Amerikaanse ‘vader’ van de Land Art, Robert Smithson, filmde zijn kunstwerken altijd vanuit een helikopter. Land Art is ook altijd goed zichtbaar op satellietbeelden.

Dronefotografiewedstijd

Daarom krijg je tijdens het Land Art Weekend de mogelijkheid de landschapskunstwerken vanuit de lucht vast te leggen. Dronefotograaf Laurens de Graaff demonstreert bij Polderland Garden of Love and Fire in Almere het fotograferen met drones en legt je uit hoe het werkt. Heb je zelf een drone? Neem deze dan mee of ga zelf op pad om een of meer van jouw favoriete landschapskunstwerken in Flevoland te fotograferen. Iedereen kan zijn foto’s via onze website inzenden voor de speciaal voor dit weekend georganiseerde dronefotografiewedstrijd. De wedstrijd sluit op zondag 3 juni om 15.00 uur, waarna een vakkundige jury de foto’s direct beoordeelt. De winnaars worden tijdens de feestelijke afsluiting van het weekend bekend gemaakt.

Gids en kids

Tijdens het Land Art Weekend staat op elke locatie een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Ook is er informatie beschikbaar over de activiteiten van onze partners in de omgeving. Voor kinderen zijn er doe-opdrachten om het kunstwerk te verkennen. En bij de Polderland Garden of Love and Fire is er een speciale dronefotografiewedstrijd voor kinderen. Onder begeleiding van educator Martine Rippen kunnen zij op zaterdag en zondag hun eigen dronefoto’s maken  – met aan het einde van de zondag een prijsuitreiking voor de mooiste foto!

Zaterdag 2 juni

Alle zeven locaties
11:00-17:00 uur – uitleg en doorlopende rondleidingen door gidsen, doe-opdrachten voor kinderen
Hele dag: maken en inzenden dronefoto’s voor de wedstrijd
Polderland Garden of Love and Fire, Almere
11:00-17:00 uur – demonstraties dronefotografie door Laurens de Graaff
13:00 – 17:00 uur – dronefotograferen voor kinderen o.l.v. Martine Rippen

Zondag 3 juni

Alle zeven locaties
11:00-17:00 uur – uitleg en doorlopende rondleidingen door gidsen, doe-opdrachten voor kinderen
Hele dag – maken en inzenden dronefoto’s voor de wedstrijd
Polderland Garden of Love and Fire, Almere
11:00-17:00 uur – demonstraties dronefotografie door Laurens de Graaff
13:00 – 17:00 uur – dronefotograferen voor kinderen o.l.v. Martine Rippen
Hele dag tot 15:00 uur – maken en inzenden dronefoto’s voor de wedstrijd
17:00 uur – feestelijke afsluiting met bekendmaking winnaars dronefotografiewedstrijd, iedereen welkom!

Tip: neem een picknick mee en doe een dejeuner-sur-l’herbe bij een landschapskunstwerk! Bij onze standjes zijn Flevolandse appels en sap verkrijgbaar.

De Land Art kunstwerken van Flevoland zijn van de hand van kunstenaars Robert Morris, Piet Slegers, Marinus Boezem, Richard Serra, Daniel Libeskind, Antony Gormley en Paul de Kort. De locaties zijn te vinden via onze website en Google Maps. Kijk voor meer informatie over het programma en de locaties op www.landartflevoland.nl