Leer meer over kunst, dans en theater bij Corrosia en KAF

Wil je meer weten over kunst, dans en theater? Sluit je dan aan bij Kunstkijkclub, Theaterkijkclub of Danskijkclub Almere, een samenwerking tussen Corrosia Theater, Expo & Film en Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Bezoek de meest unieke voorstellingen en verdiep je in alle ins en outs van het kunst-, dans- of theaterlandschap, onder begeleiding van een bevlogen expert. De kijkclubs gaan van start in maart 2018.

Krijg inzicht!

In navolging van het grote succes van de Theaterkijkclub, organiseren Corrosia en KAF vanaf maart ook de Danskijkclub. Met de Theater en Danskijkclub leer je naar voorstellingen te kijken, krijg je inzicht in de geschiedenis van theater en dans, maak je kennis met recente ontwikkelingen, en word je op de hoogte gebracht van wat er te zien is in de Nederlandse theaters. Kortom: een exclusieve inkijk in de actuele dans en theaterpraktijk!

Theaterkijkclub

Bij de Theaterkijkclub staan acht bijzondere theaterproducties op het programma. De voorstellingen vinden afwisselend plaats in Corrosia en KAF. Theaterwetenschapster en journaliste Sara van der Kooi bespreekt aan de hand van deze producties de ontwikkelingen binnen de hedendaagse theaterpraktijk.

Programma

9 maart: The Woef Side Story door Theater Rotterdam (KAF)
22 maart: Salam door Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni en Asko|Schönberg (KAF)
17 april: Amadeus door De Warme Winkel en Nieuw West (Corrosia)
24 mei: Bukko door Abattoir Fermé (Corrosia)

Aanmelden voor de Theaterkijkclub kan via reserveren@corrosia.nl. Prijs: Regulier € 100,- / Bibliotheekpas € 90,- / CorrosiaPas € 50,-.

Danskijkclub

De nieuwe Danskijkclub geeft je een kijkje in de wereld van dans en choreografieën. Theaterwetenschapper en journalist Alexander Hiskemuller geeft inzicht in de Nederlandse danspraktijk aan de hand van vier hedendaagse dansproducties. Ook deze voorstellingen vinden afwisselend plaats in Corrosia en KAF.

Programma

2 maart: Inside out door Conny Janssen Danst (KAF)
20 maart: Role model door DOX en Nbprojects (Corrosia)
21 april: Almost alive door Sandman/Sabine Molenaar (Corrosia)
23 mei: Grimm door ISH & Junior Company (KAF)

Aanmelden voor de Danskijkclub Almere kan ook via reserveren@corrosia.nl. Prijs: Regulier € 50 ,- / Bibliotheekpas € 40,- / CorrosiaPas € 25,-

Kunstkijkclub

Na een succesvolle eerste serie, organiseert Corrosia Theater, Expo & Film opnieuw de Kunstkijkclub Almere. In deze cursus staat het leren kijken naar kunst centraal. Kunsthistorica Simche Johai bespreekt aan de hand van acht representatieve kunstenaars en hun sleutelwerken de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. Naast acht lezingen is een gezamenlijk bezoek aan een expositie onderdeel van de cursus.

Interpretatie …

Hedendaagse kunst houdt zich zelden aan traditionele kunsthistorische stromingen en genres. De Kunstkijkclub biedt een kader waarbinnen je de ontwikkelingen in de hedendaagse kunst kunt interpreteren. In deze cursus onderzoekt Johai wat het geselecteerde kunstwerk betekent in een maatschappelijk-historische context. Daarnaast bespreekt ze hoe dit werk een sleutelrol vervult binnen de huidige kunstwereld en is er aandacht voor de positie die het werk inneemt binnen het oeuvre van de kunstenaar.

Cursusoverzicht 2018

5 maart: Untitled Film Stills van Cindy Sherman
12 maart: The True Artist Helps the World by Revealing Mystic Truths van Bruce Nauman
19 maart: Untitled (Skull) van Jean-Michel Basquiat
26 maart: Tilted Arc van Richard Serra
9 april: Piss Christ van Andres Serrano
16 april: For the Love of God van Damien Hirst
23 april: Balloon Dog van Jeff Koons
7 mei: Sunflower Seeds van Ai Weiwei

Aanvang: 20:00 uur Locatie: Corrosia Theater, Expo & Film / De Schoor, Markt 43, 1354 AP Almere Haven

Aanmelden voor de Kunstkijkclub Almere kan weer via reserveren@corrosia.nl. Prijs incl. excursie: € 70,- / Bibliotheekpas € 60,- / CorrosiaPas € 30,- .