LEGO in de bibliotheek: dat is logisch!

LEGO, wie is er niet mee opgegroeid? Brandweerkazernes, maneges, politiegebouwen en de Star Wars worden, nog altijd, fanatiek gebouwd. Met de feestdagen in zicht is het elk jaar één van de best verkopende producten in de speelgoedwinkels. De Deense blokjes-fabrikant heeft echter nog een andere tak. Eentje die de meeste mensen nog niet kennen.

LEGO Education

Met LEGO Education richt het bedrijf zich op spelenderwijs en ontdekkend leren bij kinderen. Door te bouwen met LEGO leren kinderen over techniek, programmeren en taal. Hiervoor zijn twee leerlijnen ontwikkeld. De STEM-lijn is er voor Wetenschap & Techniek. Hiermee leren kleuters met DUPLO alles over hefbomen, katrollen en tandwielen. Oudere kinderen maken met LEGO diverse projecten om deze vervolgens te programmeren. Hoe gaaf is het om een robot te bouwen en deze vervolgens zelf opdrachten te laten uitvoeren? De HUSO-lijn is er voor de sociaal-emotionele ontwikkeling én voor de taalontwikkeling. Kinderen leren hun verhalen vorm te geven en te vertellen met de bouwsteentjes. Ook kunnen ze hier een stripverhaal of krant van maken met de speciaal ontwikkelde software. Hiermee komen verhalen echt tot leven.

LEGO in de nieuwe bibliotheek

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst vier LEGO-workshops in de nieuwe bibliotheek. Toen konden kinderen een verhaal maken met de kleine bouwstenen. Een eigen film maken of een robot maken en opdrachten laten uitvoeren door deze te programmeren. Kinderen waren zo onbewust bezig met taalontwikkeling, mediawijsheid en de taal van de toekomst: coderen. Middenin de nieuwe bibliotheek. Tijdens Zomerbieb organiseren we opnieuw een aantal workshops: LEGO-StoryStarter. Hiermee bouw je je eigen stripverhaal met LEGO. Je werkt samen aan een eigen verhaal en bouwt verschillende scènes op LEGO-bouwplaten. Van deze scènes maak je met een tablet foto’s die je gaat bewerken met de StoryVisualizer software. Zo komt jouw verhaal tot leven! Eigenlijk is LEGO in de bibliotheek dus heel logisch.

Meedoen? Koop dan vooral snel je kaartjes. De workshops vinden plaats op vrijdag 18 en 25 augustus en 1 september. Check de kinderagenda!

 

  • Boek
  • Boek
  • Boek