Lekker lui lezen over sport


Dit wordt weer een zomer vol sport, met veel interessante wedstrijden zoals Wimbledon, de Tour de France en veel voetbal. En tussen de wedstrijden door lees je natuurlijk een sportboek! Sportboeken zijn razend populair. Sportboeken met meeslepende verhalen over de topsportwereld en interessante onthullingen. Hoe is het leven van een topsporter? Wat zijn de successen en dieptepunten? Topsport gaat vaak gepaard met stress. Iedere topsporter gaat hier op een andere manier mee om. Ook heeft elke sporter zijn/haar soms vreemde rituelen. Een goed sportboek gaat dus niet alleen over sport, maar geeft ook inzicht in het persoonlijke leven.

Powervrouwen

In de top 10 bestverkochte sportboeken van dit moment domineren de mannelijke sporters. Maar er zijn natuurlijk ook sportbiografieën over vrouwelijke topsporters. Zoals Kracht, het rauwe en eerlijke verhaal van Marloes Coenen, drievoudig wereldkampioen Mixed Martial Arts. Kracht is het persoonlijke verhaal van een fanatieke sporter én een boek vol inspirerende ‘levenslessen uit de kooi’. Het gaat over doorzetten, doelen stellen en de controle krijgen over je eigen bestaan. Leen dit boek bij de bibliotheek!

Ook het boek Paumen- Altijd tot het uiterste gaat over een sterke vrouw. Een openhartige biografie van een van de beste hockeysters ter wereld, Maartje Paumen. In deze biografie vertelt Maartje openhartig over haar leven en kijkt ze terug op de hoogte- en dieptepunten. Ook dit sportboek is te leen bij de nieuwe bibliotheek. Kijk de afdeling hoogspanning bij sport & spel voor nog veel meer actuele sportboeken!

Top 3 meest verkochte sportboeken van dit moment

1. Inside

INSIDE is het onthullende, verbazingwekkende en bij vlagen onthutsende vervolg op de bestseller TOPSHOW uit 2014. Dit keer doen Michel van Egmond en Jan Hillenius van binnenuit verslag van de gang van zaken bij Voetbal Inside, uitmondend in de opmerkelijke transfer van RTL naar Talpa’s John de Mol. De relletjes, de boze e-mails, de geheime besprekingen: niets blijft onbesproken in deze komische televisiekroniek.

2. De hand van Van Gaal

Arrogant, niet realistisch of zelfs van God los. Sinds Louis van Gaal coach is, wijzen critici naar hun voorhoofd als hij zijn ambities uitspreekt. Of het nou om Ajax, Barcelona, AZ, Bayern München, het Nederlands elftal of Manchester United gaat, altijd is er het verwijt van zelfoverschatting. Toch lukt het de bezeten Van Gaal vaak het onhaalbare te realiseren. Met een kansloos geacht team won Oranje in 2014 op het wereldkampioenschap in Brazilië brons. Hoe groot was Van Gaals aandeel in dat succes? Hoe werd zijn hand zichtbaar tijdens de laatste hoogmis van het internationale voetbal waar Oranje actief was?

Voor De hand van Van Gaal sprak journalist Hugo Logtenberg uitgebreid met de technische staf van het Nederlands elftal uit 2014; met spelers, tal van andere directbetrokkenen en Louis van Gaal zelf. Het resultaat is een unieke inkijk in de werkwijze van deze markante en succesvolle coach die, waar hij ook komt, weerstand en bewondering oproept.

3. Dirk Kuyt

Een jaar nadat Feyenoord de landstitel behaalde, kijkt Dirk Kuyt terug op zijn lange weg naar succes. Hij vertelt een verhaal over ambitie, betrokkenheid, teleurstelling en doorzettingsvermogen. Een verhaal dat verder reikt dan voetbal. Kuyt inspireert iedereen die iets van het leven wil maken, iedereen die zich een doel stelt.

Zijn er sportboeken die ook in dit lijstje thuishoren? Laat het ons weten!