Lekker opgeruimd aan een nieuw seizoen beginnen


Een week nadat ik terug was van vakantie, kreeg ik zin om te gaan opruimen in huis. Raar misschien, dat heb ik andere jaren nooit zo, maar het lijkt me heerlijk om al een schoon en opgeruimd huis te hebben als straks alle activiteiten na de schoolvakantie weer beginnen. Misschien zijn er wel meer mensen die nu spontaan zin krijgen om op te gaan ruimen. Al is het maar de schuur, het ondergeschoven kindje waar je nooit aan toe komt. Op een gegeven moment moet je daar toch echt mee aan de slag omdat je je kont er niet meer kunt keren. Het voordeel van de schuur opruimen is dat je dan ook lekker buiten bent. Alles moet er natuurlijk ook uit om de boel lekker even aan te vegen. En nog leuker, je ziet al heel snel resultaat! Meestal is het geen probleem te bedenken hoe heerlijk het zou zijn als het allemaal is opgeruimd, maar… hoe begin je… en waar begin je? Gelukkig heeft de bibliotheek de oplossing!

Schoonmaak- en opruimboeken

We hebben in de nieuwe bibliotheek een fijne kast met allerlei schoonmaak- en opruimboeken. Je komt er ook boeken tegen hoe je alles financieel lekker op orde kunt krijgen. Hou je van een filosofische aanpak of een handleiding waarmee je direct resultaat boekt, een echt doeboek? We hebben ze allemaal in de bieb. Het boek Opgeruimd, ‘De manier om orde en rust in je leven te brengen’ van de Japanse Marie Kondo is natuurlijk al een klassieker. Zij heeft heel rigoureuze tips om eindelijk eens van je spullen af te komen en alles lekker geordend in de kast te krijgen. Ze brengt het nog in een heerlijke pageturner ook. Echt een aanrader als je wat extra tijd hebt. Een ander leuk boek, waarmee je je huis op je eigen manier gaat opruimen, is Opgeruimd leven in je huis, ontdek je eigen opruimstijl. En neem dan gelijk Het grote poetsboek mee. De ondertitel van dit boek klinkt ook zeer aantrekkelijk ‘Snel en simpel een schoon & opgeruimd huis’. Wie wil dat nou niet?

Tips voor studentenhuizen

Misschien heb je net als ik een kind dat gaat studeren en misschien zelfs op kamers gaat. Studentenhuizen hebben natuurlijk het imago dat ze niet bepaald spic en span zijn. Dus wie weet is het toch een idee het boekje Op kamers, schoonmaken hoort erbij! onder de neus van je student te houden. Je hebt je kind ongetwijfeld wat basisvaardigheden bijgebracht de afgelopen jaren, maar dit superdunne boekje geeft misschien net dat duwtje in de rug zodat er ook daadwerkelijk gesopt en opgeruimd gaat worden in het studentenhuis. Op luchtige wijze worden de belangrijkste onderdelen van het huishouden besproken en nog belangrijker: aantrekkelijk gemaakt! Er borrelen namelijk allerlei goede ideeën in je op als je met het  huishouden bezig bent. Altijd handig! Dus lekker soppen maar!

Na het schrijven van dit blog ga ik weer lekker aan de slag met allerlei stapels, zin in!!!