Het is lente en dat kan maar 5 dingen betekenen …

De zon heeft zich de afgelopen maanden schuil gehouden, maar langzaam durft hij zich weer te laten zien. Laat die winterjas maar hangen en neem voor de zekerheid maar een zonnebril mee. Het is lente!

1. Winter is voorbij.

Goh … Wat flauw. Officieel is de lente dit jaar begonnen op 20 maart en om exact te zijn om 11:28. In 2018 begint de lente een paar uur later … Zonde! Dan begint de lente namelijk om 17:15 uur, aldus Wikipedia.

2. We kunnen weer naar buiten.

Nu het zonnetje weer straalt en de temperatuur iets omhoog gaat word het ook weer prettig om naar buiten te gaan (goed voor de aanvulling van vitamine D!). Geen regen, sneeuw of harde wind die ons binnen houdt. Wellicht een leuk idee om je partner te verrassen met een picknick of iets anders buiten.

Meisje met bloemen in de lente3. Iedereen is een stuk vrolijker.

De wintermaanden waren grauw en saai, maar dat is voorbij. De lente is hier en de donkere lucht heeft plaats gemaakt voor een blauwe lucht. Uiteraard nog wel met een hoop wolken, maar een verbetering is het zeker wel en dat is te merken aan alles.

4. Zonder jas naar buiten.

Momenteel is het nog niet aan te raden, maar dit zit er zeker wel aan te komen. Langzaam blijft de winterjas open, wordt de winterjas vervangen door een zomerjas en gaat op een goed moment zelfs de jas helemaal uit. Ik kan niet wachten om lekker in een shirt rond te lopen.

5. Bloemetjes beginnen te bloeien.

De bollen zijn een tijdje geleden al geplant en langzaam komen de narcissen, krokussen en tulpen boven de grond uit. De uitgestrekte velden met gras worden nu langzaam ingekleurd met kleurige plantjes en zonnebloemen en de bomen worden weer groen. Enige minpuntje van al dat bloeien zijn de pollen die dan vrijkomen. Niet leuk voor alle hooikoorts-patiënten …

Wat vind jij typisch iets van de lente?

Zelf geniet ik met volle teugen van de lente, maar waar geniet jij nou van? Laat het mij weten in de comments.