Leuke musea in en om Almere

Tot en met 15 april is het Nationale Museumweek. Tijd om ook eens wat Almeerse musea op een rijtje te zetten. Want ‘we’ hebben best een paar leuke musea in deze stad! Ontdek wat voor kunst en cultuur Almere te bieden heeft!

PIT

PIT is het enige, echte nationale veiligheidsmuseum van Nederland. Ontdek de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Het museum is een leuk voor jong en oud! Je kunt er een rondleiding krijgen, je kunt er je kinderfeestje vieren en ze hebben een vaste collectie, afgewisseld met specials. Het museum neemt je mee op een tour door de geschiedenis van veiligheid en hulpverlening. Je begint bij het verleden en gaat via het heden naar de toekomst. Op die manier krijg je een volledig beeld van de manier waarop veiligheid geregeld wordt in Nederland. Een aanrader!

Polderland Garden of Love and Fire

Ga eens de toerist uithangen in je eigen stad en provincie! We hebben namelijk nogal wat mooie en bijzondere kunstwerken staan in ons Flevolandse landschap. Zo kun je een kijkje nemen bij Polderland Garden of Love and Fire (1992 – 1997) van Daniel Libeskind. Dit is één van de zeven bijzondere Land Art projecten in Flevoland. Het werk van Libeskind ligt aan de Pampushavenweg en is volgens de maker bedoeld als een tuin om in te mediteren. Libeskind is ook de architect van de nieuwe gebouwen op de voormalige locatie van de WTC-torens in New York, Ground Zero. Naast dit kunstwerk kun je ook een kijkje nemen bij De Groene Kathedraal of het Observatorium van Robert Morris.

KAF Expo

Met inspirerende tentoonstellingen, presentaties en excursies werpt en deelt KAF EXPO een nieuwe blik op de stad. KAF EXPO organiseert bijzondere projecten over onder andere architectuur, stedenbouw en landschap. Op dit moment is de expositie Overdaad te zien. Hierin wordt de hedendaagse beeldcultuur onderzocht, waardoor ook onderwerpen zoals privacy, big data, media, overmatig gebruik van sociale media, voyeurisme en narcisme aan de orde komen. Er is werk te zien van: Norimichi Hirakawa, Heather Dewey-Hagborg, Erik Kessels, Willem Popelier, Jonas Linstroem, Matthias Oostrik, Majda Vidakovic, Thomas Streektra en Zora Ottink. Het bekijken meer dan waard!

Natuur!

Niet écht een museum te noemen, maar er zijn wel vaak bijzondere exposities te zien en te beleven; de natuur in en om Almere. We hebben de Kemphaan, het Klokhuis, De Oostvaarders, De Buitenplaats, De Beestenbende en meer! Neem eens een kijkje op de website van Stad en Natuur Almere. Daar kun je zien wat je de komende tijd allemaal kunt doen! Leuk!

Natuurlijk heb ik nu niet alle musea genoemd, want er is vast nog veel meer te beleven in en om Almere. Ken jij een leuk museum of een leuke expo waarvan je denkt: die mag hier niet ontbreken? Deel ‘m met ons!