Lezen in de zomer: Vakantiebieb!

Lekker lezen in de vakantie voor iedereen! Elke zomer geeft de bibliotheek een cadeautje weg: Vakantiebieb! Met meer dan 60 gratis te verkrijgen e-books. En je hoeft niet eens lid te zijn! In de maanden juli en augustus mag iedereen gebruik maken van Vakantiebieb. Op 1 juni is Vakantiebieb van start gegaan voor de jeugd. Volwassenen kunnen vanaf 1 juli een e-book uitkiezen. Het is heel simpel: installeer de app op je smartphone of tablet en downloaden maar! Tip: kies wel het apparaat dat je meeneemt op vakantie! Meer informatie is hier te lezen.

 

Er zijn twee motieven om een boek te lezen: het ene, om er van te genieten; het andere, om er over te kunnen opscheppen.

Bron: Bertrand Russel (citaten.net)

Voor de kleinsten

Ook peuters en kleuters kunnen tegenwoordig al goed met een tablet overweg. Ter afwisseling op games die ze spelen, kunnen ze nu ook mooie prentenboeken bekijken. Een aantal tips:

Grote kleine potvis – Mariken Jongman

Een taart voor kleine beer – Max Velthuijs

Hooggeëerd publiek – Els Vlieger

Voor de jong volwassenen (YA)

Ja, ze bestaan echt: pubers die in de zomer doorlezen. Heb je deze al gelezen?

Surf – Chris Vick

Toen Het Nog Bizarder Werd (THNBW) – Risa Green

Harteloos – Marissa Meyer

 

Vakantiebieb

 

Voor de (ont)spanning

Eindelijk tijd om met de voeten omhoog rustig een boek te lezen? Probeer eens een van de volgende titels.

Loos – Halina Reijn

Thomas en Mary – Tim Parks

De dans der levenden – Antoine Rault

Speciale vermelding: biografieën

In mijn werk als bibliothecaris heb ik ervaren dat mannen die niet graag lezen, juist wél biografieën lezen. Dit lijstje is dan ook voor jullie, mannen die niet graag lezen!

Helder – Bert Nederlof

Heroïne g*dverd*mme – Rene van Collem

Johnny Paycheck – Christophe Vekeman

Er is nog veel meer leuks te vinden! Op de website kun je ook heel makkelijk zelf zoeken naar een –>> goed boek <<– om tijdens de vakantie te lezen.

 

Vakantiebieb

Meer weten?

Het lenen van e-books is heel makkelijk. Maak een account aan met jouw pasnummer en e-mailadres, zoek een boek en downloaden. Klik hier voor meer informatie over het lenen van e-books.