Lezen in het Engels – I love it


De e-books website is vernieuwd. Een mooi moment om de collectie weer eens goed te bekijken en te delen wat een goede aanvulling is voor jouw lees-verlanglijstje! Misschien eens lezen in het Engels?

Fresh Start

Sinds juni is de e-book collectie te vinden via www.onlinebibliotheek.nl/e-books. De website ziet er een stuk frisser uit en de verschillende categorieën zijn veel sneller te vinden. Daardoor valt mij veel meer op dat er ook heleboel Engelstalige e-books zijn. Omdat ik niet elke dag Engelstalig spreek, vind ik het belangrijk mijn ‘reading skills’ te onderhouden. In het Engels lezen helpt om je woordenschat te behouden of te verruimen. Tip voor e-reader lezers: wanneer je een woord niet herkent hoef je alleen maar op het woord te drukken om de betekenis te achterhalen. Het woordenboek op het apparaat doet de rest. Eens kijken wat de collectie te bieden heeft.

If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all.

Oscar Wilde

Level: beginner

Is lezen in het Engels toch wel een beetje lastig? Dan heb ik hier een heel handig lijstje. Deze boeken kun je namelijk lezen en mocht er iets niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je altijd stiekem de film nog bekijken. Kun je alsnog alles navertellen!
The Rum Diaries – Hunter S. Thompson
The suspicious of Mr Whicher – Kate Summerscale
The English Patient – Michael Ondaatje
City of God – Paulo Lins

Engels

Level: intermediate

Vind je het leuk om in een andere taal te lezen? Misschien verfrissend om eens Nederlandstalige auteurs in het Engels te lezen.
Craving (Dorst) – Esther Gerritsen
Mr. Miller  – Charles den Tex
Haunted (Kwetsbaar) – Linda Jansma
You have me to love (Birk) – Jaap Robben

Engels

Level: expert

Is Engels jouw tweede taal? Deze boeken zijn alleen voor vergevorderde Engelstalige lezers. Of voor iedereen die van mooie verhalen houdt, natuurlijk.
Salvage the bonesJesmyn Ward
Servants – Lucy Lethbridge
The Finkler Question – Howard Jacobson
Major Pettigrew’s Last Stand – Helen
Simonson

EngelsMeer weten?

Ben je lid van de bibliotheek, dan is het lenen van e-books is heel makkelijk! Bezoek de >>vernieuwde website<<  en ontdek hoe het werkt en welke boeken je allemaal kunt lezen.