Lezen Kan Altijd: dé informatiemarkt voor iedereen die moeite heeft met lezen!

Mee blijven doen in de maatschappij, daar ondersteunt de bibliotheek je graag bij! De informatiemarkt Lezen kan Altijd is beslist de moeite waard voor iedereen die moeite heeft met lezen en aangewezen is op leeshulpmiddelen. Van audio of gesproken informatie tot dyslexiesoftware voor beter lezen en schrijven. De markt is ook interessant voor begeleiders én iedereen die hiermee beroepsmatig te maken heeft.

Leesbeperking?

In de nieuwe bibliotheek komen we bijna dagelijks in aanraking met mensen die een leesbeperking hebben. Dat kan komen door ouderdom, maar bijvoorbeeld ook door afasie. Ook kan het zo zijn dat je een boek niet meer goed kunt vasthouden of dat je dyslexie hebt. Voor al deze leesproblemen is er een hulpmiddel!

Problemen verzachten

Zo hebben we grootletterboeken, de daisy-speler en daisy-rom, de readingpen, e-books, de Orionwebbox, de leeshulpmiddelenkoffer en nog veel meer. De nieuwe bibliotheek informeert je op zaterdag 12 mei van 10.00 – 15.00 uur graag over de verschillende slimme soorten leeshulpmiddelen die landelijk aangeboden worden. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om middelen uit te proberen.

Mogelijkheden

Deze informatiemarkt Lezen kan Altijd is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen voor wie het lezen niet altijd vanzelfsprekend is. Er zijn dan ook verschillende organisaties aanwezig om je verder te helpen. Met vragen, maar ook met concrete oplossingen. Maak op deze informatiemarkt kennis met de verschillende soorten leeshulpmiddelen en hun gebruik. Verzamel nuttige folders, ga in gesprek met professionals en lees en hoor de verhalen van de ervaringsdeskundigen.

Op deze informatiemarkt zijn de volgende bedrijven vertegenwoordigd: Babbage, Bartimeus, Solution Radio, Scan it Quickly, Slimmer Ikken, Viso en Ziyuli.

Stoelmassage!

Ter ontspanning kun je op deze dag gebruikmaken van een verkwikkende stoelmassage (gratis!). Deze massage wordt aangeboden door Ziyuli Academie Almere voor Oosterse en Westerse massage.

Wil je meer weten over deze informatiemarkt of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar s.laigsingh@denieuwebibliotheek.nl.