Livestream jezelf bij de nieuwe bibliotheek

Jezelf livestreamen in de nieuwe bibliotheek? Dat kan zeer binnenkort! De nieuwe bibliotheek heeft twee zogenoemde Livespots ontwikkeld waarmee je je activiteiten in de bibliotheek kunt livestreamen. Dit doet de nieuwe bibliotheek om User Generated Content (UGC) te stimuleren. Deze Livespots komen op hotspots in de bibliotheek te staan. Zo komt er bijvoorbeeld eentje bij de piano die in de etalage van bibliotheek Stad staat.

Wat is een Livespot?

Een Livespot is een zuil met daarop een grote rode knop en een webcam waarmee je een livestream op het YouTubekanaal van de nieuwe bibliotheek kunt starten. Deze livestream start je door op de grote rode knop te drukken. Zie de afbeelding hieronder hoe deze Livespots eruit zien! Zoals in de intro omschreven willen wij onze bezoekers, en dan vooral de jongeren, stimuleren videocontent te maken in de bibliotheek en deze te delen op hun eigen social media. De bibliotheek wordt daarmee een springplank voor Almeers talent!

livespot livestream

Waarom doet de bibliotheek dit?

Video is momenteel een van de belangrijkste vormen van communicatie voor de doelgroep jongeren. Uiteraard kunnen wij als bibliotheek zélf content maken (in feite doen we dat ook al in samenwerking met de Clipjesfabriek), maar het is sterker als de doelgroep waarvoor het bedoeld is, dit zelf doet en ook deelt. Ze kíezen er dan ook zelf voor , wat het nog weer sterker maakt. Generatie Y en Z*, de jongerendoelgroep, is opgegroeid met video en kijkt zelfs meer YouTube dan televisie!

Snapchatter

De Livespots worden ingezet bij een groot project dat nu in voorbereiding is bij de nieuwe bibliotheek. In november komt er een vacature voor een Snapchatter online. Degene die wordt aangenomen gaat een maand lang alles snapchatten van wat er in de nieuwe bibliotheek speelt! De Livespots worden ingezet als persoonlijke 30 seconden pitches! De winnaar krijgt een maand lang toegang tot alle plekken in de bibliotheek, is onderdeel van het Digital Lab en wordt intensief begeleid door de professionals van de Clipjesfabriek. Meer informatie volgt, dus houd de website en onze social media in de gaten!

 

Y = Generatie Y is de opvolger van generatie X (geboren na de babyboomgeneratie) en wordt over het algemeen gedefinieerd aan de hand van de periode 1982-2001.
Z = Iedereen die tussen de jaren 1992 tot heden is geboren wordt gerekend tot deze generatie.

  • Boek
  • Boek
  • Boek