Local Hero april 2018


Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgen. Elke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Want wie is volgens jou dé lokale held deze maand? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

Leafs

Leafs, artiestenaam van Jahmil Dapaloe, is een 16-jarige Nederlandse rapper uit Almere! Op 15-jarige leeftijd tekende hij al bij platenlabel Noah’s Ark, waar hij ook gelijk de jongste artiest ooit was. Je kunt hem kennen van zijn hits Mamacita en Alright. Beide van verschillende EP’s, genaamd Adventures en Feals. De Almeerder gaat hard, want hij heeft al tracks met Bokoesam en Yung Nnelg en stond hij al op Woo Hah! en Down The Rabbit Hole. Waar de horizon ligt voor Leafs? Wij denken dat hij erg groot kan worden. Misschien wel buitenaards, want hij heeft veel in zijn mars.

[‘endzjin] S.V.E.I.A.

Studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. is opgericht in 1998 en is sinds dat moment onvermoeibaar aan het werk om van Almere een echte studentenstad te maken. Het devies zegt dan ook: Endzjin, de motor achter de student in Almere. 2018 Is een speciaal jaar voor [‘endzjin] S.V.E.I.A., omdat ze nu al haar vierde lustrum mag vieren. Na 20 jaar hebben zij hun nominatie ook meer dan verdiend.

Endzjin

 

Dylan van der Griend

Dylan van der Griend is geboren in het lichaam van een meisje, maar voelt zich een jongen. Hij zit nu middenin een geslachtsverandering, waarover hij openhartig vertelt op zijn eigen YouTube-kanaal. Dylan breekt langzaam de muren tussen transgenders en de rest van de samenleving af. Niet alleen in Nederland: hij is samen met François Caous uit Dronten een project gestart om transgenders in heel Europa te helpen, want niet iedereen wordt zo makkelijk als transgender geaccepteerd. De definitie van een held wat ons betreft: een logische genomineerde dus!

Breng je stem uit!

Wie is jouw Local Hero van april 2018?

  • Dylan van der Griend (84%, 491 Stemmen)
  • ['endzjin] S.V.E.I.A. (14%, 84 Stemmen)
  • Leafs (2%, 9 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 584

Laden ... Laden ...