Local Hero augustus 2018


Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgenElke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Wie is volgens jou dé Local Hero augustus 2018? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

Lianne Winter

Laten we voorop stellen: alle mensen die zich binnen Almere in de hulpverlening inzetten, zijn helden. Of het nou iemand is die bij thuiszorg werkt, op de ambulance rijdt of in een politie-auto door de stad heen trekt, dat maakt niet uit. Lianne Winter vind je binnen Almere ook in de hulpverlening, maar dan als brandweervrouw. Ja, een brandweervrouw! Vroeger keek ze op tegen haar buurman, die brandweerman was, en dacht ze: ‘dat kan ik ook!’ Nu is ze niet alleen branden aan het blussen, maar is ze ook één van de brandweerduikers van Almere! Oftewel: Lianne is super bad-ass en daarom deze maand Local Hero!

Dopebwoy

De Almeerse rapper en producer Jordan Jacott, beter bekend als Dopebwoy, heeft al flink wat hits op zijn naam staan. Wie kent de nummers Cartier, Salaris, of Drip niet? En dan te bedenken dat hij nog maar 24 is en waarschijnlijk nog véél meer hits op zijn naam gaat krijgen. De link met muziek is niet ver te zoeken, omdat zijn oom dj is. Oom DJ Jeff gaf hem toegang tot muziekprogramma’s zoals Fruity Loops en Reason en daarna was Jacott verkocht. Sinds 2016 is hij getekend bij het muzieklabel Avalon. Een Almeerse muzikant die het nog ver gaat schoppen!

Tanja Jess

De in Duitsland geboren Tanja Jess is een bekende actrice, presentatrice, vlogster én ze doet veel vrijwilligerswerk in Almere. Zo ontwikkelde ze met Anousha Nzume de gratis app Mama Match, zet ze zich vanuit een ouderinitiatief in om voortgezet Vrijeschool onderwijs in Almere te krijgen, is ze ambassadeur voor de Hartstichting en is ze burgerhulpverlener. Als actrice heeft ze in een veelvoud aan bekende films of series gespeeld. Waarschijnlijk ken je Baantjer, Goede Tijden Slechte Tijden, Flikken Maastricht en Shouf Shouf Habibi wel. Tanja is al jarenlang een bekend multi-talent en ze doet veel voor en in Almere. Daarom gunnen we haar deze maand een welverdiende nominatie!

Wie is volgens jou de Local Hero augustus 2018? Breng je stem uit!

Wie is jouw Local Hero augustus 2018?

  • Tanja Jess (97%, 36 Stemmen)
  • Lianne Winter (3%, 1 Stemmen)
  • Dopebwoy (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 37

Laden ... Laden ...