Local Hero juli 2018


Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgenElke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Wie is volgens jou dé Local Hero juli 2018? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

Kevin van Drumpt – Waterburgemeester

In Nederland is er één ding wat wij nooit te kort komen en dat is water. Goed nieuws; nu heeft Almere zijn eigen waterburgemeester. Kevin van Drumpt is de gelukkige. Hij is niet alleen de eerste water ambassadeur van Almere, maar meteen ook de eerste van heel Nederland. Met bijna een derde van de publieksstemmen en goede ideeën stond Kevin’s winst als een paal boven water. Hij gelooft dat Almere alle elementen heeft om een échte waterstad te worden. Hij is dan ook speciaal om die reden hierheen verhuist. Met zijn nieuwe rol mag hij onder andere evenementen organiseren om de Almeerders en water dichter bij elkaar te brengen. Wat ons betreft is Kevin dus een absolute Local Hero!

Niki van Sprang

Tijdens de Olympische Spelen van 2020 zou je zomaar eens een Almeers talent voorbij kunnen zien komen! Niki van Sprang bijvoorbeeld. De 23-jarige Almeerder begon met roeien bij roeivereniging Pampus. Hij heeft vier jaar in Amerika gewoond, waar hij studeerde aan Berkeley en waar hij het water ook niet met rust liet. Inmiddels is hij weer terug in Nederland en won hij niet zo lang geleden nog de ‘Skiffhead’. De wat? De Skiffhead: een prestigieuze roeiwedstrijd over de Amstel. Daarnaast is hij roeier van het Nationale Team, heeft hij een medaille binnengesleept, eh, geroeid op het WK … En nu? Nu droomt hij over de Olympische Spelen.

Stefano Hennevelt

Stefano is al een echt ‘BA-er’ (Bekende Almeerder)! Je ziet hem overal in Almere! Of dat nu in filmpjes van Ally Live is waar hij Ronnie Flex interviewt, of op het GROW-festival met een vlog-camera, in een VVV Almere campagne of als model voor READ. Hij is sinds kort onderdeel van Ally Live waar hij onder contract staat als presentator en influencer. Stefano ademt Almere en draagt de stad een warm hart toe. Ook is hij bij veel projecten betrokken om Almere op de kaart te zetten. Is hij the next big thing in Ally? Hij timmert in ieder geval goed aan de weg en wij zouden het niet raar vinden als hij over een paar jaar een nationale bekendheid is! Dus Stefano … vergeet niet waar je bent opgegroeid!

Wie is de Local Hero van juli 2018?

  • Niki van Sprang (59%, 212 Stemmen)
  • Stefano Hennevelt (37%, 131 Stemmen)
  • Kevin van Drumpt (4%, 15 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 358

Laden ... Laden ...