Local Hero juni 2018

Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad noemen wij een ‘Local Hero’. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgenElke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Want wie is volgens jou dé lokale held deze maand? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

De gebroeders Van ’t Wout

Tijdens de afgelopen Winterspelen in Pyeongchang werden we op behoorlijk wat medailles getrakteerd bij het shorttracken. Het is en blijft een spectaculaire sport om naar te kijken. In Almere hebben we twee talenten rondlopen, die we heel waarschijnlijk wel op de shortrackbaan gaan zien tijdens de winterspelen van 2022: de broers Melle en Jens van ’t Wout. Ze woonden van 2004 tot 2014 in Canada, maar kwamen daarna terug naar Nederland. Waar ze in Canada vooral ijshockeyden – pas in hun laatste jaar daar gingen ze shorttracken – pakten ze terug in Nederland het shorttracken verder op. En dat de broers daar heel erg goed in zijn, blijkt wel uit de vele wedstrijden die ze al gewonnen hebben. Houd deze twee in de gaten (en stem op ze!), want over vier jaar gaan we ze vast zien tijdens de Winterspelen.

Heavenly

Mogen wij je voorstellen aan Heavenly! Hoewel, ‘voorstellen’… Grote kans dat je deze fantastische muzikant al eens hebt gezien. Bij The Voice Of Holland bijvoorbeeld!
De 18-jarige Almeerse is een R&B/Soul artiest en songwriter in hart en nieren. In haar muziek mixt ze invloeden van zowel hiphop als jazz tot een unieke combinatie. Haar kleurrijke muziek is soms wat filosofisch, maar altijd dansbaar. Onder het motto “as long as it feels good” werkt Heavenly hard aan haar muzikale carrière, die in Almere al een flinke boost kreeg door haar optreden op het KAFtival.

Valerie Bos

Valerie is een entrepreneur pur sang. Een jonge onderneemster van nog maar 23 jaar oud met een hart voor de stad Almere. Hoewel haar leeftijd anders zou suggereren, heeft ze al zeer veel kunnen betekenen voor de stad op het gebied van ondernemerschap en cultuur. Ze heeft onder andere een ecosysteem voor startups ontwikkeld en organiseert vele evenementen voor de gemeente. Van de Floriade tot de Waterburgermeester, Valerie vind je op heel veel plaatsen terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie is jouw Local Hero van juni 2018?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...