Local Hero mei 2018


Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad noemen wij een ‘Local Hero’. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgenElke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Want wie is volgens jou dé lokale held deze maand? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

Famke Louise

Vvvrrrooommm! Wie kent haar niet: Famke Louise. Momenteel timmert ze flink aan de weg met een muziekcarrière, maar ze is ‘natuurlijk’ bekend van YouTube (ruim 280.000 volgers) én model. Of je vind haar leuk, of je vind haar niks. Maar ze doet het toch wel even, daar zal iedereen het mee eens zijn! En dat verdient best een pluim. Dus: ben je fan; laat je stem achter, ben je geen fan: scheelt weer, hoef je helemaal niks te doen!

Esko

Esko, Stacey Walroud, is dé producer van het moment. Als zelfverklaard probleemkind was zijn reis naar succes niet bepaald gemakkelijk. Samen met Bart van Hout richtte Esko het platenlabel Van Klasse op, met het doel om talentvolle jongeren te ondersteunen. Daarnaast heeft de in Almere wonende Esko verre van stil gezeten. Vers van de pers is zijn album Beats by Esko, waarop veel grote namen van de Nederlandse hiphop scene te horen zijn. Esko represent zijn stad en is dus wat ons betreft Local Hero waardig!

Jordy Deckers

Naast veel muzikanten, heeft Almere ook veel sporters grootgebracht. Denk aan Desiree van Lunteren, nu speelster voor het Nationale Vrouwenelftal, Go Ahead-voetballer Xandro Schenk, de watersport-gezusters De Geus, Kunstschaatster Niki Worries en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Doelman Jordy Deckers hoort zeker ook in dat rijtje thuis! De voetballer werd geboren in Almere, speelde zijn eerste echte wedstrijden bij JOS Watergraafsmeer, maar werd al snel gespot door en opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Sindsdien is hij uiteraard een paar keer van club gewisseld. Dit seizoen vinden we de keeper bij de selectie van RKC Waalwijk.

https://www.youtube.com/watch?v=EHqYz65YCp8

Breng je stem uit!

Wie is jouw Local Hero van mei 2018?

  • Jordy Deckers (60%, 12 Stemmen)
  • Famke Louise (20%, 4 Stemmen)
  • Esko (20%, 4 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 20

Laden ... Laden ...