Local Hero wildcard ronde


Iedere stad heeft ze, maar niet iedereen kent ze: de Local Heroes. Mensen die zich inzetten voor de stad, voor hun daden, de inspiratie die zij vormen of de invloed die zij hebben op onze mooie stad noemen wij een ‘Local Hero’. Mensen die daar lang niet altijd genoeg erkenning voor krijgenElke maand zet de bibliotheek in samenwerking met JonginAlmere drie helden in het zonnetje. Daarmee leggen we de vraag aan jou voor. Want wie is volgens jou dé lokale held deze maand? Elke maandwinnaar gaat door naar de finale, waar ze het nog één keer tegen op elkaar opnemen. December staat in het teken van de Local Hero wildcard ronde, waarbij alle runners-up nog een kans krijgen om mee te strijden voor de titel Local Hero van het jaar! De top 3 met de meeste stemmen gaat door. Want wie is nou dé Local Hero van 2018?

Chris Verlaan

Lees je zijn bio, dan schiet je meteen al in de lach. En dat is natuurlijk de bedoeling van een cabaretier en singer-songwriter! “Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren. Ik weet me prima te vermaken in het leven. Maar met gitaar en twintig man publiek ben ik op mijn vrolijkst. Open podia, huiskameroptredens, en de kleine theaterzalen op de agenda, visitekaartjes in de broekzak, en prijzen in mijn boekenkast. Ik ben een man in de maak”. De Almeerse troubadour won het Schager Cabaret Festival in 2015, is vaste speler in de Cabaretpoel en speelde in het voorprogramma van Jorgen Raymann. Kortom: een echte Local Hero!

[‘endzjin] S.V.E.I.A.

Studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. is opgericht in 1998 en is sinds dat moment onvermoeibaar aan het werk om van Almere een echte studentenstad te maken. Het devies zegt dan ook: Endzjin, de motor achter de student in Almere. 2018 is een speciaal jaar voor [‘endzjin] S.V.E.I.A., omdat ze nu al haar vierde lustrum mag vieren. Na 20 jaar hebben zij hun nominatie san ook meer dan verdiend.

Famke Louise

Vvvrrrooommm! Wie kent haar niet: Famke Louise. Momenteel timmert ze flink aan de weg met een muziekcarrière, maar ze is ‘natuurlijk’ bekend van YouTube (ruim 280.000 volgers) én model. Of je vind haar leuk, of je vind haar niks. Maar ze doet het toch wel even, daar zal iedereen het mee eens zijn! En dat verdient best een pluim. Dus: ben je fan; laat je stem achter. Ben je geen fan: scheelt weer, hoef je helemaal niks te doen!

Esko

Esko, Stacey Walroud, is dé producer van het moment. Als zelfverklaard probleemkind was zijn reis naar succes niet bepaald gemakkelijk. Samen met Bart van Hout richtte Esko het platenlabel Van Klasse op, met het doel talentvolle jongeren te ondersteunen. Daarnaast heeft de in Almere wonende Esko verre van stil gezeten. Vers van de pers is zijn album Beats by Esko, waarop veel grote namen van de Nederlandse hiphop scene te horen zijn. Esko represent zijn stad en is dus wat ons betreft Local Hero-waardig!

Valerie Bos

Valerie is een entrepreneur pur sang. Een jonge onderneemster van nog maar 23 jaar oud met een hart voor de stad Almere. Hoewel haar leeftijd anders zou suggereren, heeft ze al zeer veel betekend voor de stad op het gebied van ondernemerschap en cultuur. Ze heeft onder andere een ecosysteem voor startups ontwikkeld en organiseerde vele evenementen voor de gemeente. Van de Floriade tot de Waterburgermeester, Valerie vind je op heel veel plaatsen terug.

Stefano Hennevelt

Stefano is al een echt ‘BA-er’ (Bekende Almeerder)! Je ziet hem overal in Almere! Of dat nu in filmpjes van Ally Live is waar hij Ronnie Flex interviewt, of op het GROW-festival met een vlog-camera, in een VVV Almere campagne of als model voor READ. Hij is sinds kort onderdeel van Ally Live waar hij onder contract staat als presentator en influencer. Stefano ademt Almere en draagt de stad een warm hart toe. Ook is hij bij veel projecten betrokken om Almere op de kaart te zetten. Is hij the next big thing in Ally? Hij timmert in ieder geval goed aan de weg en wij zouden het niet raar vinden als hij over een paar jaar een nationale bekendheid is! Dus Stefano … vergeet niet waar je bent opgegroeid!

Lianne Winter

Laten we voorop stellen: alle mensen die zich binnen Almere in de hulpverlening inzetten, zijn helden. Of het nou iemand is die bij thuiszorg werkt, op de ambulance rijdt of in een politie-auto door de stad heen trekt, dat maakt niet uit. Lianne Winter vind je binnen Almere ook in de hulpverlening, maar dan als brandweervrouw. Ja, een brandweervrouw! Vroeger keek ze op tegen haar buurman, die brandweerman was, en dacht ze: ‘dat kan ik ook!’ Nu is ze niet alleen branden aan het blussen, maar is ze ook één van de brandweerduikers van Almere! Oftewel: Lianne is super bad-ass en daarom deze maand Local Hero!

F1rst Friday

F1rst Friday is dé culturele avond van Almere. Voor het vierde jaar op rij worden de culturele avonden in Corrosia Theater, Expo & Film georganiseerd door een fris, jong team. Van oktober tot en met maart organiseren zij de programmering op de eerste vrijdag van de maand. Op dit moment bestaat F1rst Friday uit vier vrouwen met uiteenlopende achtergronden: Emel Koç, Marloes Wieffer, Naomi van Soest en Robin Orsel. Het is een feestelijke avond waarbij bezoekers kennis kunnen maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Met een biertje of wijntje in de hand, word je aangenaam verrast.

Breng je stem uit!

Wie verdient de wildcard voor Local Hero 2018

  • 'endzjin S.V.E.I.A. (48%, 457 Stemmen)
  • F1rst Friday (46%, 431 Stemmen)
  • Stefano Hennevelt (4%, 42 Stemmen)
  • Famke Louise (1%, 11 Stemmen)
  • Esko (0%, 2 Stemmen)
  • Lianne Winter (0%, 2 Stemmen)
  • Chris Verlaan (0%, 1 Stemmen)
  • Valerie Bos (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 946

Laden ... Laden ...