Lowlands vanuit huis: festival-muziek in de bieb!


Dit jaar is de 25e editie van Lowlands en dat is best speciaal! Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen omdat het festival is uitverkocht, te ver weg is of omdat je gewoon geen zin hebt om op pad te gaan? Gelukkig is de muziek ook via de bieb te beluisteren. Check de muziek via onze website en reserveer de cd online. Wanneer je in Almere Stad bent om te shoppen kun je direct de cd meenemen!

Muziek om naar te luisteren

Hieronder een kleine selectie van Nederlandse en internationale bands die dit jaar op Lowlands staan en het waard zijn om naar te luisteren. Kijk hier voor een volledig overzicht van alle acts die optreden.

Nederlandse bands

Chef’Special
Deze band heeft eigenlijk geen introductie nodig. Vaste festivalgangers weten dat het onmogelijk is om stil te blijven staan wanneer zij op het podium staan. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in je huiskamer mee swingen. Wij hebben drie albums waar je uit kunt kiezen!

Jonna Faser
Een rapper uit Zaandam die al drie top-40 hits (bijv. Do or Die) op zijn naam heeft staan. Zijn album Jonathan is gewoon te leen via de bibliotheek. Hij bewijst dat hij niet persé Broederliefde nodig heeft om te shinen!

Klyne
Dit electropop duo uit Eindhoven heeft eindelijk een debuut album: Klyne. Dit album staat bomvol goede beats!

Dool
Met Ella Bandita als frontvrouw weet je dat je wat stevigs in huis haalt. Zij bewijst met de hulp van bandleden uit onder andere The Devil’s Blood en GOLD dat Nederland een serieuze metalband rijker is. Laat je overdonderen door hun album Here now, here then.

Iguana Death Cult
Deze band vind ik alleen al interessant door hun naam en titel van hun cd The first stirrings of hideos insect life. Gelukkig maken deze Rotterdammers ook nog prima garagerock!

Kovacs
Lowlands omschrijft de stijl van deze zangeres als een mix van licht mysterieuze, jazzy nachtclubsoul, 90’s triphop en moderne pop. Oordeel zelf en luister naar Shades of black.

muziek

Internationale bands

Cypress Hill
Deze hip-hop legendes hebben onlangs ook hun 25-jarig bestaan kunnen vieren. Rise Up is één van hun albums die de bibliotheek in de collectie heeft zitten.

The Veils
Indie-rockers die al jarenlang hard aan het werk zijn. Luister naar hun meest recente album Total Depravity voor prachtige liedjes.

The XX
Het heeft maar liefst vier jaar geduurd voordat het album Coexist een opvolger kreeg. In deze vier jaar is er veel veranderd. Bandlid Jamie is een solo carrière gestart en de band is als trio verder gegaan. Hun album, I see you, is fris, dansbaar en melodieus.

Michael Kiwanuka
Met zijn nieuwste album Love & Hate bewijst Michael Kiwanuka dat hij het aandurft zijn succes niet te herhalen. Hij slaat een nieuwe weg in, maar klinkt nog steeds heel fijn.

muziek

Op muziekjacht

Op zoek naar nieuwe muziek? Bezoek ook eens www.muziekweb.nl voor inspiratie. Alle cd’s zijn aan te vragen en af te halen bij de dichtsbijzijnde bibliotheek. De reserveringskosten kunnen afwijken! Informeer bij je bibliotheek.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    © 2021 Biblyo

    Omhoog ↑