Kom naar de bibliotheek in de meivakantie: check onze activiteiten!


Voor de basisscholen in regio Noord valt de ‘meivakantie’ dit jaar vroeg; in de laatste week van april. Misschien ga je lekker op vakantie, dan wensen we je een fijne tijd. Maar als je thuisblijft is er ook voldoende leuks te doen. Wij hebben in de meivakantie veel leuke activiteiten op de agenda en zetten je ze voor je op een rijtje.

Koningsdag valt ook in de meivakantie. Weet je nog, vorig jaar was het koud en herfstig. Dit jaar hopen we op beter weer zodat iedereen de hele dag lekker op pad kan. Onze bibliotheken zijn gesloten op Koningsdag maar er is voldoende ander leuks te beleven in Almere.

Kinderfilm

We beginnen gelijk op zaterdag 22 april met de superleuke kinderfilm Solan & Ludwig: De grote kaasraceMet zijn beste vrienden, de nogal bang uitgevallen egel Ludwig en de slimme uitvinder Reodor in zijn team, twijfelt Solan niet aan de overwinning. Maar het wordt heel spannend als hun tegenstander de hulp inroept van een vreemde grappenmaker en een woeste gorilla. Maandag 24 april en dinsdag 25 april draait de film ook.

meivakantie

Mad science

Ook leuk op zaterdag 22 april is de gratis jeugdvoorstelling en workshop Mad science show & Funstation (6-12 jaar). De Mad Professor neemt je mee in een wervelende show over de kracht van lucht. Bij het Funstation gaat het om Regenboog-reageerbuisjes: welke kleuren kun je allemaal maken met de drie primaire kleuren?

Boer Boris

Je kunt op zondag 23 april ook naar de jeugdvoorstelling Boer Boris (3+). Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend! Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk.

meivakantie

Rennen!

Op 26 april kun je je vermaken met de workshop Rennen in Rondjes (4–6 jaar). Een snelcursus sluipen, achtervolgen en verrassen. Ben je iemand die nooit stil kan zitten? Maak dan op deze actieve manier kennis met theater. Aan het eind van de workshop is er een korte presentatie voor alle ouders/verzorgers, broers en zussen. In samenwerking met theatergezelschap BonteHond.

3D tekenen

De TechChicks presenteren op 26 april Cospaces / VR (7+). Leer ontwerpen in het online 3D tekenprogramma Cospaces. In hele korte tijd leer je je eigen virtuele wereld creëren die je vervolgens met een VR-bril kunt bekijken.

Schaaktoernooi

Kun je nog maar net schaken of ben je juist al supergoed? Iedereen van 6-16 jaar mag op 29 april meedoen aan het schaaktoernooi van de bibliotheek. Voor de beste speler per categorie is er een mooie prijs te winnen.

Lejo

Ken je dat vingerpoppetje met die oogjes? Dat is Lejo! Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn optreden in Sesamstraat. Op 30 april is Lejo bij ons in de bibliotheek met de voorstelling Hands Up (4+).

meivakantie

Zoals iedere week wordt er ook in de meivakantie op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur voorgelezen in bibliotheek Stad. Altijd leuk! Kortom, meer dan genoeg leuke dingen te doen in de vakantie! Waar wil jij graag naartoe?