Mooie titels tijdens het Kinderboeken Festival op zaterdag 6 april


Speciaal voor kinderen van nul tot zes jaar organiseren we op zaterdag 6 april het Jonge Kind Kinderboeken Festival. Tijdens dit festival komen mooie kinderboeken tot leven tijdens voorstellingen, activiteiten en workshops. We zetten alvast wat voor je op een rijtje. Kom je ook?

De Gruffalo

Dit boek mag niet ontbreken op de boekenplank. We konden het dan ook niet laten om de film van de Gruffalo te laten zien tijdens het Kinderboeken Festival (15.00 uur). Maak kennis met Muis. De vos, uil en slang zien wel een lekker hapje in hem. Maar slimme muis misleidt de dieren door hen bang te maken voor de Gruffalo: een beest met knarsende tanden, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels en een gifgroene wrat … Kaarten voor de film zijn te reserveren via de nieuwe bibliotheek.

Kinderboeken Festival

Hé, wie zit daar op de wc?

Een hilarisch prentenboek van Herman van Straaten vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat. Tijdens de mini-workshop van het Jonge Kind Centrum kun je experimenteren met sleutels en slotjes, erop los rekenen met wc-papier en je motoriek oefenen met hele grote wc-rollen!

Hello Ruby

Hello Ruby is een spannend en avontuurlijk boek speciaal voor jonge kinderen over programmeren en creatieve oplossingen zoeken. De nieuwe bibliotheek neemt de Beebots mee. Stuur jij deze robot de goede kant op? Kom het ook proberen!

Potje!

Nog zo’n leuk boek over naar de wc gaan. Mijn kinderen hebben het met veel plezier eindeloos gelezen. Want wat doet dat potje in de jungle? En wat zou dat briefje betekenen: ‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes’. Schrijfster Mylo Freeman komt langs. Ze weet jullie vast te vermaken en wie weet deelt ze nog een handtekening uit.

Prinses Arabella maakt kleuren

Prinses Arabella gaat aan de gang met grote potten blinkende verf. Maar wat gebeurt er als ze de kleuren mengt? Misschien zijn ze dan wel veel mooier. Bij GO! Kinderopvang mag je vast ook aan de slag met mooie kleuren. Kom jij iets moois maken?

We hebben er een geitje bij

Een avontuurlijke, muzikale voorstelling waarin niets te gek is en alles kan. Dans en zing je mee? Kaartjes voor deze theatervoorstelling (11.00 & 13.00 uur) zijn te koop via de nieuwe bibliotheek.

Kinderboeken Festival

De gulzige geit

Geit heeft genoeg van haar eigen voedsel. Altijd dat saaie gras, ze wil eens iets anders proberen. Ze proeft de melk van de poes, de brokken van de hond, aardappelschillen van het varken, maar ook de schoenen van de boerendochter en de onderbroek van de boer. Zou dat goed aflopen? Kom de speurtocht doen en doe zelf een smaakjestest bij Just Whealthy!

Berre zorgt goed voor Fleur

Een mooi boek over ziek zijn en weer beter worden. Over vrienden die elkaar helpen. Tijdens het Jonge Kind Kinderboeken Festival kunnen niet alleen kinderen leuke activiteiten beleven. Speciaal voor ouders geeft Scuba-Med deze dag een mini-workshop Kinder-EHBO en Kinder-reanimatie.

Tip de Muis gaat naar de tandarts

Wie kent Tip de Muis niet? Je hebt Tip vast wel eens gezien op tv of in één van de boeken vol met avonturen. Kom langs bij JGZ en kom gezellig leren tandenpoetsen, leer lekkere recepten om meer water te drinken en doe mee met een spelletje suiker raden. Dan kun je daarna vast net zo goed tanden poetsen als Tip de Muis.

Ik ben de beste

Een boek van Lucy Cousins (bekend van Muis) over een hond die alles beter kan dan zijn vrienden. Zijn vriendjes worden er verdrietig van, maar is het wel echt waar dat hond de beste is? Kom langs bij studenten van het ROC en kom samen ontdekken wat jouw talent is!

En er is nog veel meer leuks te doen: kom liedjes zingen bij de piano, ga op de foto met Nijntje bij het greenscreen, ga kijken bij een expositie met Dick Bruna platen, kom relaxen in het luisterboekentheater, leer meer bij de Boekstarttafel, help konijn Milo met aankleden en nog veel meer. Het complete programma is hier te vinden.

Het Jonge Kind Kinderboeken Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: de nieuwe bibliotheek, het JKC, Kidsproof Flevoland en Cultuurfonds Almere.