Nationale Voorleesdagen 2019: Een huis voor Harry

Is jouw peuter of kleuter al lid van de bibliotheek? Voor kinderen t/m 17 jaar is het bibliotheeklidmaatschap gratis. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019, van 23 januari t/m 2 februari, ontvangen kinderen t/m 4 jaar die lid worden van de bibliotheek een lief welkomstcadeautje: het voorleesknuffeltje Harry. Harry is de hoofdpersoon uit Een huis voor Harry van Leo Timmers, het boek dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar 2019.

De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2019 is het in de bibliotheek één groot voorleesfeest. Dé gelegenheid om te ontdekken dat de bibliotheek veel te bieden heeft voor de allerkleinsten. Natuurlijk een grote collectie prentenboeken, maar ook boeken over hobby’s, met liedjes en spelletjes, over knutselen, over leuke uitstapjes, over opvoeden, cd’s en dvd’s. Een bezoek aan de bibliotheek is een leuk uitje voor kinderen én stimuleert het leesplezier. Doen dus!

Voorlezen!

Ook dit jaar organiseert de nieuwe bibliotheek weer een aantal voorleesmomenten en je kunt naar de jeugdvoorstelling Een huis voor Harry. Deze voorstelling, voor kinderen vanaf 2 jaar, is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019 over Harry de huiskat, die het liefste binnen zit. En als hij dan een keer buiten is, verdwaalt hij hopeloos. Met de hulp van alle kinderen in de zaal kan Harry vast de weg naar huis weer terugvinden.

Tijdens de speciale voorleeshalfuurtjes lezen we voor uit Een huis voor Harry. Na afloop kun je een mooie vlinder knutselen. Kijk voor het hele programma tijdens de Voorleesdagen op onze website. Zoek je een geschikt boek voor je kind en vind je het moeilijk om te kiezen? Bij de bibliotheek zijn er experts die advies kunnen geven over welk boek het meest geschikt is voor jouw kind, dus kom langs! Wil je meer weten over de Nationale Voorleesdagen, klik dan hier.

Nationale Voorleesdagen 2019

Voorlezen is leuk!

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen, maar het is ook een gezellig momentje samen. Kinderen die vaak worden voorgelezen, scoren hoger op taal en het heeft positieve effecten op de woordenschat van een kind. Bovendien verhoogt voorlezen de concentratie en wordt de fantasie geprikkeld. Voorlezen maakt je leuker! Wil je hier meer over weten? Kom dan naar ons Baby-Boeken-Festival op zondag 27 januari van 13.00 tot 16.00 uur. Er is daar van alles te beleven en te doen voor de allerkleinsten en hun ouders. Van een workshop taalontwikkeling bij kinderen tot knutsel-kliederen en muziek op schoot, en van Peuterbios tot massage bij darmkrampjes.