Nederland Leest: je bent wat je eet!


Vanaf 1 november begint de grootste bibliotheekcampagne Nederland Leest, met dit jaar het thema Voeding. Waarom Nederland Leest over eten? Omdat wij zijn wat we eten.

Leesvoer

Het thema Voeding is heel veelzijdig en heeft voor de campagne vijf belangrijke en actuele subthema’s: koken, lifestyle & cultuur, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. En hier valt veel over te lezen! In de bibliotheek vind je veel romans waarbij eten een belangrijk thema is. Zoals in Het diner van Herman Koch, De Eetclub van Saskia Noort, Mijn 2de Leven van Fausto Brizzi, Chocolat van Joanne Harris, De IJsmakers van Ernest Van der Kwast en Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert is eten de rode draad in de verhaallijn. Verder is er een groot aanbod aan informatieve boeken over voeding, waarbij kookboeken tot een van de populairste genres behoren. De lekkerste recepten, vegetarisch of van een beroemde chef, tips over gezond eten, snel en makkelijk koken … Kom naar de bieb voor een uitgebreide kookboekencollectie!

Nederland Leest

Cadeau van de bibliotheek

In november leest heel Nederland hetzelfde boek: Je bent wat je leest. In het gratis geschenkboek van de bibliotheek belichten dit jaar vijf culinaire kopstukken verschillende aspecten van ons eten. De vijf specialisten zijn: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ze belichten het thema voeding ieder vanuit hun eigen blik. Het boek vormt een verfijnd menu met: fictie, non-fictie, spanning, wetenschap en heerlijke recepten. Ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schrijft het voorwoord.

Tussen de vijf hoofdgangen staan verschillende rubrieken, zoals ‘Uit Oma’s keuken’. Bekende Nederlanders met verschillende culturele achtergronden schrijven hier over een gerecht uit de keuken van hun grootmoeder. Daarnaast zijn er de foodbattles waarin voor- en tegenstanders van een stelling op elkaar reageren. Lees de leukste boekentips in het gratis geschenkboek, van onder andere onze eigen Sabine van Stek, foodblogger en werkzaam bij de nieuwe bibliotheek op de afdeling marketing & innovatie. Haal het boek vanaf 1 november in de bibliotheek!

Nederland Leest

Heel Almere proeft!

Ook in de nieuwe bibliotheek staat de hele maand november in het teken van eten. We hebben een smakelijk programma! Wat je allemaal kunt verwachten? Een bezoek van Isa Hoes en Medina Schuurman waarbij ze vertellen over mooi en gezond ouder worden. Heel Almere Proeft (een dag om je vingers bij af te likken!), het City en Food Festival en nog veel meer! Kijk op de Nederland Leest-pagina op onze website.

Geef je mening!

Geef je mening via de Barometer over smakelijke stellingen zoals ‘een diner kan niet zonder alcohol’ of ‘diëten is ongezond’ en krijg het boek ‘Je bent wat je leest’ cadeau in de bibliotheek (1 t/m 30 november). Zolang de voorraad sterkt!