Netflix-tip: Dark


Als je van de serie Stranger Things houdt, dan houd je ook van Dark. Dit is natuurlijk een grote gok, maar beide series lijken op sommige vlakken best op elkaar. De serie Dark speelt zich af in de kleine plaats Winden, in Duitsland. De serie is ook volledig Duits gesproken. Mocht je niet van de Duitse taal houden, blijf dan gewoon kijken. Op een gegeven moment hoor je niet meer dat er Duits gesproken wordt. Zo goed is de serie, die gaat over de verdwijning van een kind. Al gauw kom je erachter dat het drama zich over verschillende generaties afspeelt, in verschillende tijden! De serie is duister, soms bovennatuurlijk en vooral rete-spannend!

Mysterie

Het is lastig om een blog te schrijven zonder te ‘spoilen’, maar ik ga het toch proberen. Als in het Duitse stadje Winden een jongen (Mikkel) verdwijnt, lijkt deze zaak al gauw op een verdwijning van 33 jaar geleden. Mikkel is de zoon van Ulrich. En 33 jaar geleden verdween het broertje van Ulrich, Mads. Om erachter te komen of beide zaken met elkaar verbonden zijn, moet je Dark gaan kijken. Maar ik kan je wel vertellen dat het zich over verschillende generaties en tijden afspeelt. Wat de serie erg complex maakt. Je snapt wel dat ik niet gelijk in slaap kon komen na het kijken van de serie. Het is een echt breinbreker.

‘Dark’ kreeg een nominatie voor de Grimme-Preis, de meest prestigieuze Duitse televisieprijs.

Dark

De serie kreeg een nominatie voor de Grimme-Preis, de meest prestigieuze Duitse televisieprijs. En is sinds 2017 te vinden op Netflix. De serie verbindt ruimte en tijd en de derde dimensie. Als dat geen argument is om te kijken, dan weet ik het ook niet meer. Er is een tweede seizoen bevestigd. Nu kan ik natuurlijk nog veeeeel meer vertellen. Zoals dat priester Noach, een soort antichrist, bijna een heel seizoen lang het meest verwarrende karakter is van de serie. Dat er een klokkenmaker is die teksten verkondigd over de derde dimensie en zelf niet weet dat hij een apparaat bouwt. Triggered? Ga nu naar Netflix dan!