Hurray it’s Donald Duck Day! 5x de nieuwste Donald Duck stripboeken


9 juni is de dag dat Donald Duck voor het eerst op beeld verscheen en wel in 1934 in de tekenfilm The wise little hen. We zijn allemaal, in meer of mindere mate, opgegroeid met Donald Duck. Reden genoeg om op deze Donald Duck Day de vijf nieuwste Donald Duck stripboeken in onze collectie voor je bij elkaar te zoeken. Kijk je mee?

Donald Duck is een fictieve eend uit de strips en tekenfilms van Walt Disney. Zijn volledige naam is Donald Fauntleroy Duck. Zijn achternaam betekent ‘eend’ in het Engels. Donald is een antropomorfe eend met oranje-gele benen, voeten en snavel. Hij draagt altijd een matrozenpak, bestaand uit een shirt (in de stripverhalen is dit meestal zwart en op (voor)platen blauw) een rode strik en een blauwe pet. Hij draagt geen broek en hij heeft wel tanden, maar dit is alleen te zien als hij ze poetst of als hij razend is. Donald staat bekend om zijn temperament en onhandigheid. (Bron: Wikipedia)

Alles over de nieuwste Donald Duck stripboeken

1. De spannendste verhalen van Donald Duck | Een dubbeldik deel uit een serie met enkele stripverhalen waarin Donald Duck, zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak en Oom Dagobert allerlei avonturen beleven.

2. Donald Duck themapocket nummer 21 | Eenvoudig uitgegeven bundel met stripverhalen waarin Donald Duck, zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, oom Dagobert en de andere bekenden uit Duckstad en omgeving allerlei avonturen beleven.

3. Bombarie met een ballon | De wereldberoemde Donald Duck is al decennia lang een begrip in animatieland. Onze gevederde vriend beleeft de meest uiteenlopende avonturen samen met zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak en heeft opnieuw niet altijd het geluk aan zijn zijde.

4. Vrolijke stripverhalen – Donald Duck nummer 11 | In dit elfde stripalbum uit de reeks ‘Vrolijke stripverhalen’ staan vijf verhalen in het teken van Donald Duck. Het is weer de alom bekende humor en avontuur wat de boventoon voert in alweer een nieuwe reeks spannende avonturen van een tijdloze eend.

5. De terugkeer van SuperKatrien | Katrien, wie kent haar niet als liefje van Donald. In deze pocket is ze zelfs in de rol van SuperKatrien. Dat belooft weer uren leesplezier.

Benieuwd naar The wise little hen? Ook daar hebben we aan gedacht!

En, maken we je blij met het lijstje van de nieuwste Donald Duck stripboeken uit onze collectie? Je kunt er hier nog veel meer vinden >>>