No man’s sky teleurstellend?


De heftig gehypte Triple-A game No man’s sky is sinds een paar dagen te spelen op de PlayStation 4. De game heeft torenhoge verwachtingen; tenslotte is het misschien wel de grootste game die ooit gemaakt is. Maar kan No man’s sky eigenlijk wel de hoge verwachtingen waarmaken? Gamers die al flink wat uren in het spel hebben zitten, hebben gemixte gevoelens. Hoe komt het dat No man’s sky misschien toch niet zo leuk is?

Weer een survival game

Vanaf 2013 staat No man’s sky al op de radar van gamers. Sindsdien zijn er genoeg beelden en interviews geweest die een bepaalde indruk gaven van de game. Je kreeg hierdoor de indruk dat No man’s sky vooral gefocust zou zijn op exploratie. In zeker zin is dit ook het geval. Het is een game met 18,446,744,073,709,551,616 planeten met een bijbehorend heelal. Genoeg te ontdekken dus. Het hele exploratie aspect is echter niet zo prominent aanwezig als het survival aspect van het spel. Het spel is natuurlijk pas sinds kort uit, maar gamers geven aan dat No man’s sky als een survival game aanvoelt. Je bent vooral veel bezig met het verzamelen van middelen die nodig zijn om verder te komen in het spel. Jammer, want dit was niet de indruk die het spel aanvankelijk gaf. Gamers zijn niet op zoek naar nog een survival game.

Hoop op meer diversiteit

Diversiteit zou bij een game als No man’s sky geen probleem moeten zijn; je zult namelijk nooit dezelfde planeten zien. Toch lijkt de game niet veel diversiteit te hebben. Met name de gameplay is veel van hetzelfde. Je gaat naar een wereld, verzamelt allerlei middelen, verbetert je ruimteschip, maakt een betere uitrusting, gaat naar een ruilhandel station en dan ga je weer verder naar de volgende planeet. Ondertussen kom je misschien een paar ruimtepiraten tegen die je moet verslaan, maar de eerste uren van het spel geven de indruk dat dit eigenlijk alles is wat je doet. Ook al zijn er misschien nog veel verschillende planeten te ontdekken, de manier waarop je ze ontdekt is vrij eentonig.

No man's sky

De grootste game ooit?

Te snel conclusies trekken

Goed, tot nu is dit een vrij negatief blog. No man’s sky is pas uit en we stampen de game nu al de grond in. Misschien komt het door de hoge verwachtingen, misschien komt het door de eenzijdige gameplay. Hoe dan ook, het is nog te vroeg om de conclusie te trekken dat No man’s sky een teleurstellende game is. De game is zodanig groot dat het ongetwijfeld nog veel meer biedt dan wat men tot nu toe ervaren heeft. Laten we nog een weekje de game uitproberen voordat we gaan concluderen dat het een flop is. Uiteindelijk blijft het een unieke game en een mijlpaal in de historie van games!

 

 

  • Boek
  • Boek
  • Boek