Weg van jou, de leukste romantische komedie van het jaar, is in het nieuwe filmhuis te zien!


Dit najaar ging Weg van jou in première en op 8, 9, 12 en 13 december draait deze film in het nieuwe filmhuis van de bibliotheek. De film is een groot succes en heeft al ruim 100.000 bezoekers bereikt. Nu de film eindelijk in Almere te zien is, zou ik zo snel mogelijk een kaartje kopen! Ik zag de film eind oktober en vond het de leukste komedie van het jaar.

Verrassend leuk

De film gaat over de ambitieuze Evi die wordt overgeplaatst door haar werkgever. Evi verheugt zich op haar nieuwe werkplek in Rio de Janeiro. Haar baas (een leuke bijrol voor Carly Wijs, bekend van o.a. Divorce) stuurt haar echter naar Terneuzen, in Zeeuws Vlaanderen. Terwatte?!? Ze laat hip Rotterdam, inclusief vriendje, achter zich om in Terneuzen aan een project te werken. Dit project is bepalend voor haar verdere carrière. De weerstand van de lokale bevolking tegen het project is groot. De arrogante houding van Evi helpt daarbij niet en de communicatie verloopt niet soepel.

Evi verstaat niets van het Zeeuwse dialect. De vooroordelen over het Zeeuwse platteland worden komisch overdreven, maar het Zeeuwse landschap wordt prachtig weergegeven. Uiteindelijk is de film een ode aan Zeeland. De filmposter doet vermoeden dat Weg van jou een makkelijke Nederlandse romcom is. De zoveelste romantische komedie … Maar ook al lijkt de film vol filmclichés en brengt de zoete filmposter je op het verkeerde been, Weg van jou heeft een lekker tempo en is verrassend leuk en origineel.

In de hoofdrol

En dat is vooral te denken aan de casting. Katja Herbers straalt in de rol als Evi. Haar gevoel voor timing en haar charisma zijn onweerstaanbaar. Internationaal timmert Katja Herbers flink aan de weg. Ze speelt in hitseries zoals The Americans en The Leftovers, en is binnenkort ook te zien in het tweede seizoen van geroemde serie Westworld. Maar ook in de oer-Hollandse film Weg van jou spat Katja Herbers van het scherm. De leukste bijrol is voor Margôt Ros, bekend van Toren C, als de mutserige collega die dol is op handwerken. De styling klopt tot in de puntjes.

Soundtrack

Bij een succesvolle film hoort natuurlijk een pakkende titelsong! Zanger Rob Dekay verzorgde de titlesong Weg van jou. Dekay ken je misschien van zijn optredens bij De Wereld Draait Door. Hij maakt soulvolle country-pop met persoonlijke teksten. Weg van jou is geproduceerd door Peter Slager (Bløf) en Ed Struijlaart. Luister de single hier:

Slapstick

Als klap op de vuurpijl eindigt de film met hilarische slapstick waarbij de klunzige Evi kennis maakt met de Zeeuwse modder. In de bioscoop moesten we er hard om lachen. Dit maakte Weg van jou voor mij de leukste comedy van dit jaar. Kijken dus!