Alle Olympische medailles die Nederland gaat winnen in Rio!

Nederland gaat een recordaantal medailles winnen in Rio de Janeiro. Wellicht een stevige uitspraak, maar ondanks dat wij maar een klein landje zijn, draaien we in verschillende sporten en disciplines al jaren mee in de absolute wereldtop. Zo maken we tijdens deze editie van de Olympische Spelen op meerdere onderdelen grote kansen op het eremetaal.

Zeven keer goud in Rio de Janeiro.

Infostrada Sports verzamelt al 20 jaar gegevens van bijna alle sporten en atleten. Het bedrijf geeft punten voor de prestaties van de verschillende atleten om vervolgens met een ingewikkelde rekensom de medaille spiegel voor de Olympische Spelen te voorspellen.

De onderstaande atleten presteren al langere tijd op wereldniveau en worden mede daarom bestempeld als gedoodverfde favoriet voor een gouden medaille.

dafne-schippers-rioDafne Schippers (Atletiek – 200m)

In 2010 werd ze nog wereldkampioene bij de junioren op de zevenkamp, de eerste wereldtitel op een meerkamp ooit voor een Nederlander. De afgelopen tijd won ze ook op het hoogste niveau al veel belangrijke wedstrijden waardoor ze nu terecht de onbetwiste topfavoriet is.

Niek-KimmannNiek Kimmann (BMX – Individueel)

Niek Kimmann begon met oefenen op een baan die zijn vader op hun eigen boerderij in het Overijsselse Lutten had aangelegd. Zijn talent is ongekend en zo werd hij afgelopen mei eerste op het WK BMX op de tijdrit. In de finale in Colombia was hij 0,037 sneller dan zijn tegenstander.

tom-dumoulin-rioTom Dumoulin (Wielrennen – Individuele tijdrit)

Tom Dumoulin is al langer een wielrenner van wereldklasse die vooral bekend staat als tijdritspecialist, maar ook op geaccidenteerd terrein uitstekend uit de voeten kan. Het seizoen 2016 staat na de Tour de France voor Tom Dumoulin vooral in het teken van de Olympische tijdrit. Uiteraard hopen we dat zijn blessures die hij opliep in de Tour de France hem geen parten gaan spelen …

hans-peter-minderhoud-rioHans Peter Minderhoud (Paardensport – Individueel)

Hans Peter Minderhoud is een Nederlandse dressuurruiter die op de Olympische Spelen van Peking de zilveren medaille won in de landenwedstrijd met de Nederlandse dressuurploeg.

nederland-jumping-horsesTeam Nederland (Paardensport – Jumping)

Het Nederlandse springteam bestaat uit Jeroen Dubbeldam, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Gerco Schröder. Individueel heeft iedereen al grote toernooien gewonnen en als team wonnen ze al de landenwedstrijden in La Baule en Rotterdam.

kim-polling-rioKim Polling (Judo – Vrouwen tot 70kg)

Kim Polling won in april 2013 een gouden medaille op het EK judo in Boedapest. In de finale wist zij de Nederlandse Linda Bolder te verslaan. Een jaar later prolongeerde ze haar titel door in de finale de Duitse Laura Vargas-Koch al na acht seconden op haar rug te gooien (ippon).

marit-bouwmeester-rioMarit Bouwmeester (Zeilen – Vrouwen Laser Radial)

In haar klasse is Bouwmeester op dit moment een van de succesvolste zeilsters, met een wereldtitel in 2011 en 2014. Bouwmeester is al ruim 6 jaar een van de beste zeilsters van de wereld met elk terugkerend jaar een hoge klassering in het WK.

Overige voorspellingen medaillekandidaten

Op de Olympische Spelen strijdt iedere atleet voor goud, maar er zullen een aantal Nederlandse atleten net naast de gouden medaille grijpen. Zo maken de onderstaande atleten een aanzienlijke kans op een podiumplaats, maar dan zal de medaille hoogstwaarschijnlijk van zilver of brons zijn.

Voorspellingen voor zilver

Rick van der Ven – Boogschieten (Heren)
Nouchka Fontijn – Boksen (Middengewicht)
Anna van der Breggen – Wegwielrennen
Epke Zonderland – Gymnastiek (Rekstok)
Dames – Handbal
Dames – Hockey
Dorian van Rijsselberghe – Zeilen (RS:X)
Dames – Zwemmen (Estafette)
Ranomi Kromowidjojo – Zwemmen (50m vrij)

Voorspellingen voor brons

Sifan Hassan – Atletiek (1500m)
Anna van der Breggen – Wegwielrennen (Tijdrit)
Nederlands team – Paardensport (Dressuur)
Heren – Hockey
Roy Meyer – Judo (Mannen boven 100kg)
Marhinde Verkerk – Judo (Vrouwen tot 78kg)
Heren 8 – Roeien
Heren 2 zonder – Roeien
Lilian de Geus – Zeilen (RS:X)
Jessica Blaszka – Worstelen (Vrouwen tot 48kg)

Zeven goud, negen zilver, tien brons

In dit artikel hebben we alle medaille kandidaten behandeld voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Samengevat: er wordt voorspeld dat Nederland, met 26 stuks, een recordaantal medailles mee naar huis zal nemen. Tot op heden zijn de Olympische Spelen van 2000 in Sydney de meest succesvolle editie waar wij als land 25 medailles wonnen.

Medailles Olympische Spelen Rio de Janeiro

Zo zullen de officiële medailles van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro eruit komen te zien.

Het zal lastig worden om alle sporten en atleten te volgen, maar wie/wat ga jij in de gaten houden? Laat het ons weten in een reactie.

  • Boek
  • Boek
  • Boek