Tip: ONDERNEMEN met passie!

Het gaat er niet om wat je doet, maar waarom. Dat is de slogan op de omslag van het boek ONDERNEMEN met passie!. Twintig ondernemers vertellen hun verhaal, afgewisseld met tien eigenschappen waar een ondernemer aan moet voldoen volgens Elaine Romein en Karlijn Smeets-Van Basten Batenburg. 

Karlijn heeft haar eigen bureau, Acanthis Communicatie, en Elaine is bladenmaker en tekstschrijver. Samen maakten zij het magazine en tv programma ONDERNEMEN met passie! en schreven zij dit boek. “Met dit boek willen we huidige en toekomstige ondernemers inspireren en hun passie (verder) aanwakkeren, zodat ze enthousiast ondernemen, nu en in de toekomst.”

ONDERNEMEN met passie! 4 ondernemerstypes

Als je weet wat voor type ondernemer je bent, is het eenvoudiger om je sterktes en zwaktes te herkennen. Aan de hand van vier denkstijlen worden vier types ondernemers omschreven.
1. Creatief – Richard Branson
2. Emotioneel – Oprah Winfrey
3. Praktisch – Donald Trump
4. Logisch – Steve Jobs
De twintig ondernemers geven telkens aan welk type ondernemer ze zijn, waar ze sterk in zijn en waar ze aan werken.

ONDERNEMEN met passie! 10 eigenschappen

De tien eigenschappen waar een ondernemer over moet beschikken om succesvol te kunnen zijn, zijn samengesteld door Lorraine Vesterink. Lorraine deed drie jaar lang onderzoek naar passie. Verdeeld door het boek vind je alle eigenschappen terug met daarbij behorende tips die je direct kunt toepassen. De eigenschappen op een rijtje:
1. In balans zijn
2. Durven experimenteren
3. Lef tonen!
4. Doorzetten
5. Netwerken
6. Leergierig zijn (en blijven)
7. Positief blijven
8. Pro-actief zijn
9. Samenwerken
10. Authentiek zijn en blijven

ONDERNEMEN met passie! 20 ondernemers

Er komt een gevarieerde groep van twintig ondernemers aan het woord in dit boek. Ze geven kort weer wie ze zijn als ondernemer, op welk vakgebied ze zich begeven en hoe ze te werk gaan, welke type ondernemer ze zijn, waar ze sterk in zijn en waar ze aan werken. Ook kun je bij iedere ondernemer een stukje ‘adviezen’ terugvinden.

Wat wij vinden van ONDERNEMEN met passie!

Het is een luchtig en vrolijk vormgegeven boek dat een kijkje in de wereld van (collega)ondernemers geeft. Je vindt herkenning, tips en inspiratie. Een boek dat makkelijk leest. Leuk ook om cadeau te doen aan een startende ondernemer. Meer informatie over ONDERNEMEN met passie! vindt je hier: www.ondernemen-met-passie.nl

ZEPservice

  • Boek