Paddenstoel recepten voor het ultieme herfstgevoel


Als er iets bij de herfst hoort, dan zijn het wel paddenstoelen. Niet alleen in het bos in alle soorten, kleuren en maten, maar ook om mee te koken. De structuur van paddenstoelen maakt dat het een prima vleesvervanger is. Maar ook samen in een gerecht doen ze het super lekker. Wij zochten zes paddenstoel-recepten uit waarmee je voorlopig vooruit kunt. 

“We eten ze graag: paddenstoelen. De populairste soort is eekhoorntjesbrood. Ze zijn smaakvol in diverse gerechten. Vegetariërs eten ze vaak als vleesvervanging. Toch hebben ze een ‘giftige’ reputatie. Is dat terecht? In dit blog bespreek ik de gezonde voordelen van de paddenstoelen, maar ook de potentiële risico’s.” Evelien Waterman op Biblyo.

paddenstoel recepten

Typisch herfst: 6x paddenstoel recepten

1. Thuiskomen na een boswandeling op een koude herfstdag en dan een kom dampende soep is een top combinatie. Dit recept voor een romige champignonsoep is van Jamie Oliver.

2. Pizza-liefhebber? Maak er zelf eens een! Deze bijvoorbeeld met balsamico, geitenkaas en paddenstoelen. Zelfgemaakt is toch altijd net even lekkerder ten slotte.

3. Bij Jamie kun je altijd terecht voor lekkere recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze paddenstoel, kastanje en cranberry taart? Lekker bij de thee of als dessert.

4. Een lekker bordje pasta is het comfort food bij uitstek. Dit recept voor romige knoflook paddenstoel spaghetti ziet er toch goddelijk uit?

5. Op een regenachtige herfstige zondag lekker kokkerellen is best fijn op zijn tijd. Als je dan deze mushroom wellington op tafel zet zijn je tafelgenoten vast tevreden.

6. Na een fijne wandeling op het strand of in het bos met vrienden thuis op de bank ploffen en lekker borrelen? Daar passen deze crostini’s met paddenstoelen, wijn en kruiden perfect bij.

Mijn favorieten uit dit rijtje? Nummer 2 en 4 gaan op mijn ‘te maken lijstje’. Wat zijn jouw favoriete paddenstoel recepten?