Podcast De Publieke Opinie in De Nieuwe Bibliotheek


Elke dinsdagmiddag maakt Robert Mienstra een podcast in het nieuwscafé van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Hij schiet willekeurig bezoekers aan om met hem in gesprek te gaan over de stad, de bibliotheek, kunst en cultuur en de zomer in Almere.

“Ik spreek in deze podcast niet met hotemetoten uit bijvoorbeeld de Almeerse politiek of het bedrijfsleven”, zegt Robert, “maar met Lizzy, Wim, Suus en Marius. Bezoekers van de nieuwe bibliotheek die ik willekeurig uitkoos om aan te schuiven bij deze podcast”, zegt Robert.

In uitzending 2 (van 3 augustus) sprak Robert met vier willekeurige bezoekers over de stad Almere, de bibliotheek en kunst en cultuur. Waarom is Giselle naar onze stad gekomen en hoe bevalt het haar. Hein wil meer cultuur in de stad en… hij is moeilijk ter been. Om de bieb te bereiken kan hij nergens parkeren, ook al heeft hij een gehandicaptenparkeerkaart. En Geert? Die blijkt een grote liefde te hebben voor genealogie. En oja, er moeten meer ouderenwoningen komen.

De eerste uitzending was op 13 juli. Robert sprak toen met vier biebbezoekers over onze stad, over fietsen in Almere en over wat er beter kan in de stad. Ja, ook over wat er zo fijn is in Almere. Natuurlijk komt ook de bibliotheek ter sprake. En de Floriade … die stond niet op de agenda, maar…. 😉

Robert maakt elke week een podcast met een bekende of opmerkelijke Almeerder. De podcasts duren ongeveer 30 minuten en zijn prima te beluisteren tijdens het fietsen, tijdens het sporten, in de auto, tijdens het koken of ’s avonds lekker lui op de bank. Luisteren kan ook op iTunes (apple podcast) en Spotify.

Op 10 en 17 augustus is Robert Mienstra aanwezig in het Nieuwscafé in Bibliotheek Stad voor nieuwe opnames.