Podcast De Publieke Opinie Uitzending 3


Elke dinsdagmiddag maakt Robert Mienstra de podcast ‘De Publieke Opinie’ in het nieuwscafé van De Nieuwe Bibliotheek in Almere Stad. Hij schiet willekeurig bezoekers aan om met hen in gesprek te gaan over de stad, de bibliotheek, kunst en cultuur én de zomer in Almere.

“In deze derde uitzending trof ik John van Diepen aan met een grote stapel historische boeken over Almere en Flevoland onder arm. John is een geboren Flevolander met een hart voor de geschiedenis van de provincie. We spreken over zijn coöperatie Almeerse Wind, over gebouwen die verdwenen zijn in Almere en welke moeten blijven. Daarbij bladeren we uitgebreid door de boeken die John bij zich had. Overal heeft hij een Flevolands of Almeers verhaal bij. Hij vertelt ook waarom het gebouw van Grand café Anno op de Grote Markt niet instort ‘wat zomaar in het verleden had kunnen gebeuren’. En we praten over een gletsjer die Flevoland doorkruiste waardoor later het Voorster Bos ontstond.”

Robert maakt elke week een podcast met een bekende of opmerkelijke Almeerder. De podcasts duren ongeveer 30 minuten en zijn prima te beluisteren tijdens het fietsen, tijdens het sporten, in de auto, tijdens het koken of ’s avonds lekker lui op de bank. Luisteren kan ook op iTunes (apple podcast) en Spotify.

Op 17 augustus is Robert Mienstra aanwezig in het Nieuwscafé in Bibliotheek Stad voor nieuwe opnames. De derde uitzending is hier te beluisteren.

Lees en beluister hier over de eerste podcasts die Robert in De Nieuwe bibliotheek maakte