Poëzieweek 2020 in de nieuwe bibliotheek


Op 30 januari start de Poëzieweek 2020 in Nederland en in Vlaanderen. Dit jaar is het thema van de Poëzieweek De toekomst is nu! Ook vandaag spreken dichters luid en duidelijk, met nieuwe woorden en nieuwe vormen. Hun gedichten begeleiden je bij elke stap in de richting van de toekomst. Tijdens de Poëzieweek is er ook van alles te doen in de nieuwe bibliotheek!

Poezieschrijfworkshop van Schrijversblok naar Spraakwaterval

Op zaterdag 1 februari begeleidt MartMaakt je in een workshop van Schrijversblok tot Spraakwaterval. Hij legt verschillende stappen en technieken uit om dit te bereiken. Je maakt daarbij gebruik van drie instrumenten die uit de gereedschapskist van een schrijver komen en leert je spelen met taal. Tot slot gebruiken we verschillende methodes om rond een thema origineel geformuleerde zinnen te schrijven en van die zinnen gedichten te maken.

Aan het eind van de workshop heb je van een leeg papier een gedicht gemaakt. Om 14.30 uur is er ook een mogelijkheid om je gedicht voor te dragen aan de bezoekers van de nieuwe bibliotheek. Zo kun je na deze workshop ook (je eerste) podium ervaring op doen. Een kaartje voor de workshop kost € 3,50 en kun je hier bestellen.

Workshop Storytelling

Samen met Kunstbende Flevoland organiseert de bibliotheek op zaterdag 8 februari een workshop voor jongeren die liefde hebben voor poëzie, spoken word en het schrijven van verhalen. Onder begeleiding van woordkunstenaar Roziena Salihu ga je in deze workshop werken met nieuwe schrijfmethoden, ritme in je tekst, voordracht aanbrengen en het overbrengen van je tekst op een publiek.

De in Dronten opgegroeide Roziena is een multidisciplinaire maker die het woord altijd als de basis van haar werk beschouwt. Zo heeft ze een documentaire voor VPRO Dorst gemaakt, speelt en schrijf ze voor het theater en is ze actief in de spoken-word hoek. Ze beschouwt verhalen als de ziel van de tijdsgeest. In deze workshop laat Roziena zien hoe het vertellen van verhalen verbindend kan werken en hoe je door jezelf te zijn het allerbeste uit je tekst gehaald kan worden.

Reserveer je gratis kaartje hier.

Bureau Boeiend presenteert: To be or not to be

Bureau Boeiend neemt je op 30 januari en 6 februari mee naar de Renaissance aan de hand van de grootste dichter aller tijden: William Shakespeare (1564 – 1616).

Reis mee in de tijd, naar de Renaissance, Londen, het theater – door spookkastelen, liefdesdrama’s, moord en wraak – aan de hand van verbluffende poëzie van de allergrootste dichter aller tijden: William Shakespeare (1564-1616). Zijn erfenis is goed voor talloze toneelopvoeringen per jaar, over de hele wereld. Om van de vele opera’s, verfilmingen en ander soort bewerkingen nog maar te zwijgen. Behalve fantastisch toneel schreef hij ook nog een slordige 150 sonnetten.

Reden voor een boeiend tweeluik over deze wereldberoemde, maar altijd geheimzinnig gebleven dichter. De twee lezingen vinden plaats op donderdag 30 januari en 6 februari. Je kunt je kaartje hier kopen.

Er valt dus genoeg te doen in de nieuwe bibliotheek tijdens Poëzieweek! Naar welke workshop ga jij?