Retteketet! Hier komt de top vijf van Jet

Een verzoek van de nieuwe bibliotheek om mijn top 5 meest favoriete boeken / schrijvers te delen, kan ik natuurlijk niet weerstaan! Als thrillerschrijfster met de naam Jet van Vuuren heb ik natuurlijk een aantal grote voorbeelden. En die deel ik graag met jullie. Binnenkort komt mijn nieuwste boek uit: ‘Papadag’. Houd de Facebookpagina van de nieuwe bibliotheek maar in de gaten, want naast dit blog ga ik nog iets leuks met deze bibliotheek doen!

Jet

 5) Agatha Christie

Op een zomervakantie logeerde ik eens bij een oom en tante die een hele plank Penquin- pockets hadden staan, waaronder die van Agatha Christie. Ik las ze allemaal en mijn liefde voor detectives werd geboren!

4) Jan Wolkers (alle boeken)

Hoewel ik een heel braaf en verlegen meisje was, hoor ik wel bij een generatie die ‘dwars’ tegen alles in wilde gaan. Ik deed dat heel passief door Jan Wolkers te lezen en vond het prachtig. Rauw en puur taalgebruik gaan hand in hand met de zachte liefde voor mens en dier! Een ideale combinatie in een thriller.

3) Arnon Grunberg: ‘De joodse Messias’

Voor mij is Arnon Grunberg een van onze belangrijkste hedendaagse schrijvers. Hij heeft lef, is veelzijdig en onconventioneel en weet verhalen tot fantastisch proza te breien.

2) The Fall

Sinds ik thrillers schrijf (nog maar een paar jaar) verslind ik ook tv-series in dat genre. De laatste serie die ik zag was ‘The Fall’ waarin een kat-en-muis-spel wordt gespeeld tussen een seriemoordenaar en een vrouwelijke detective. Erg handig bij het boek waar ik nu aan werk, daar zit namelijk een psychopaat in.

1) Nicci French: de ‘Frida Klein thrillers’

Hoewel ik vaak ‘bladerend’ de thrillers van Nederlandse collega-auteurs lees (ik ben veel te bang dat ik dingen overneem) onderwerp ik me wel ten volle aan de boeken van dit Britse schrijversechtpaar. Stuk voor stuk steengoeie psychologische thrillers!

Nog een lijstje

Toch is er naast deze top vijf een andere top vijf die minstens zo belangrijk is in mijn schrijversleven.

  1. De Apple iMac (voor de uitwerkingen)
  2. Google (voor de research)
  3. Facebook en Twitter (voor de PR)
  4. Duuk (mijn hond, voor lange wandelingen waarbij de beste plots ontstaan)
  5. Moleskine notitieboekjes (voor ideeën en nachtelijke invallen)