Roald Dahl 100 jaar

Op 13 september zou Roald Dahl (1916-1990) 100 jaar zijn geworden. Roald Dahl schreef wereldberoemde boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn boeken worden, nog altijd, over de hele wereld gelezen en zijn in bijna alle talen vertaald. Zijn schrijfstijl was bijzonder, vaak grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Hij verzon ook fantastische woorden. Wie kent ze niet: snoskommer, mensbaksel, flitspoppers en nog heel veel meer. Wist je dat er een speciaal Roald Dahl Woordenboek is? Zijn kinderboeken werden van de prachtige en herkenbare tekeningen van Quentin Blake voorzien. Zowel de Griffeljury als de Kinderjury bekroonde de boeken van Roald Dahl meerdere malen.

quentin-blake-roald-dahl_large

Schrijfcarrière

Vanaf de jaren ’60 begon Roald Dahl aan zijn schrijfcarrière. In 1961 verscheen zijn boek De Reuzen Perzik dat sindsdien door elke generatie gelezen wordt. Zijn verhalen zijn tijdloos en elk boek is een enorm succes geworden. Veel van zijn verhalen zijn verfilmd, wie kent MatildaSjakie en de Chocoladefabriek of De Heksen niet? Het meest recent verfilmde boek, eentje waar heel veel mensen naar uitkeken, is de Grote Vriendelijke Reus, de GVR.  De wereldberoemde regisseur Steven Spielberg maakte de film. De boeken van Roald Dahl zijn één van de meest gelezen kinderboeken ter wereld.

Roald Dahlweek

In de nieuwe bibliotheek wordt zijn 100ste geboortedag gevierd en hebben wij een heuse Roald Dahlweek! Van zaterdag 10 t/m 17 september zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Er zijn de hele week voorleesfeestjes en in alle vier Almeerse bibliotheken kun je fantastische vossenmaskers maken. De prachtige stop motion film De fantastische meneer Vos is op zaterdag 17 september zien in het nieuwe filmhuis. En als klap op de vuurpijl: wij vertonen de nieuwste Roald Dahl film, De GVR, in 3D nog wel!

Kom ook!

Doe mee aan onze leuke activiteiten. Wees er snel bij en kijk voor de laatste informatie in onze kinderagenda!

  • Boek
  • Boek
  • Luisterboek, Boek