ROBOT, het nieuwste spektakel van Vis à Vis


ROBOT is het nieuwste spektakel dat Vis à Vis vanaf 22 mei speelt naast het Almeerderstrand. In de openlucht, op overdekte tribunes. Een interview met Marinus Vroom, lid van de artistieke kern van Vis à Vis: Hoe bedenken jullie het?

Over ROBOT

De voorstelling ROBOT speelt zich af in de nabije toekomst. Een tijd waarin de cybermens misschien wel je beste vriend is. Bied maar eens weerstand tegen de komst van kunstmatige intelligentie, als iedereen robots vanzelfsprekend vindt. Sterker nog, de aanschaf wordt van hogeraf verplicht gesteld. Maar Betty en Aad, een warm stel uit ‘de oude tijd’, houden dapper stand; ze hebben genoeg aan elkaar. Denken ze. Met humor, liefde en inventiviteit verzetten ze zich tegen de aankoop van een zorgrobot. Maar dan komt Shiny langs. Deze cyberbuur blijkt verrassend sympathiek. Voor Betty althans. Aad’s wereld staat op instorten.

Inspiratie

Marinus Vroom: “Gek genoeg zit de inspiratie van veel van onze humoristische voorstellingen, juist in de dingen waar we bang voor zijn. De toekomst in onvoorspelbaar, maar als je de ontwikkelingen volgt, zou je kunnen denken aan een toekomst waarin ouderen door de wasstraat moeten ‘worden gehaald’ om schoon te worden (Silo 8). Of de aarde die onder dreigt te lopen (MARE). Voor ROBOT hebben we onderzoek gedaan naar de angst dat het artificiële, het kunstmatige, de wereld gaat overnemen. Het komt steeds dichterbij. Praten tegen Siri is al de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat als robots daadwerkelijk in je huis komen te wonen, dat leek ons interessant”.

ROBOT

Kostuums

“Doordat we veel verschillende soorten robots wilden gebruiken, werden de kostuums een heel belangrijk onderdeel van de voorstelling. Hier hebben we ook speciaal aangestelde decorontwerpers uit de filmwereld voor aangenomen. De meer menselijke robots werden juist door onze gespecialiseerde buitentheater kostuumontwerpers gemaakt. Het publiek zal niet weten waar te kijken, dat is het idee. En elke robot heeft een eigen karakter, dat is heel belangrijk’.

Speciaal voor kinderen!

Op zondag 9 juni en 15 september zijn er voorstellingen speciaal met een inleiding voor (nieuwsgierige) kinderen en hun ouders We beginnen de voorstelling met een kijkje achter de schermen, zodat iedereen (extra) goed voorbereid aan de voorstelling begint. Meer weten? Neem hier dan snel een kijkje!

Met korting naar ROBOT

Met de actiecode ROBOT ontvang je € 5,- korting per kaartje (max. 8 kaarten per bestelling). Je kunt je kaarten hier bestellen.