Robotica in de bibliotheek deze week (week 45)

November staat helemaal in het teken van Nederland Leest. En dan is er in de bibliotheek veel te doen! Zo kun je robots coderen, robots bouwen, naar de expositie ‘The Botfactory’ en samen met 21ToolKit robots aansturen! Wil je weten wat er in week 45 te doen is op het gebied van robotica? Lees dan snel verder!

Techkids: Robots coderen 7+

8 november 2017, van 14:30 tot 16:00 | Almere Poort
Leer alles over ‘eentjes en nullen’ en leer opdrachten geven aan verschillende mini-robots met zelfgemaakte codes. Laat jij de mini-MiPosaur achter een bal aanlopen? En krijg je de MiP-robots aan het dansen? Een must voor alle whizzkids van Almere die iets met robotica willen doen!

Robots coderen

21Toolkit: De robots komen eraan! 7+

11 november 2017, van 15:00 tot 16:30 | Almere Stad, jeugdafdeling
Robots zijn er in vele soorten en maten. Van robots in de fabriek tot robotstofzuigers en enge robots in films. Maar geen enkele robot is zo leuk als Dash! In deze workshop ontmoet je Dash en ook zijn blauwe vriendje: Dot. Je gaat Dash besturen en programmeren. Dit doe je met speciale software op een tablet.

Dash

Dash en dot besturen

The Botfactory?

De Artbots van Erik Fakkeldij lijken nog het meest op mechanische dieren. Hij combineert de vruchten van moeder natuur (dierenbotten, leer, slangenhuiden etc) met minder natuurlijke producten als aluminium, staal en elektromotoren. Al deze materialen wekken een bizarre dierenwereld tot leven die tot voor kort alleen in Fakkeldij’s fantasie bestond. Kom je kijken in bibliotheek Stad? Alle werken zijn te vinden op de tweede etage en zijn daar tot 30 november te bewonderen.

robotica

Gratis boek

Het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov is gratis op te halen in de bibliotheek als je lid bent of … je mening geeft. Op de website geefjemening.nederlandleest.nl kun je aangeven met welke stellingen over robotica je het eens of oneens bent. Als beloning krijg je het gratis boek. Lees hier een recensie van het boek ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov