Schrijver uitgelicht: Camilla Läckberg #writersmonday

Scandinavische thrillers hebben er de afgelopen jaren enorm veel fans in Nederland bij gekregen. Dat geldt voor series en films, maar vooral voor boeken. En als je scandinavische thrillers zegt, dan zeg je hoe dan ook Camilla Läckberg. En laten wij nu de nodige boeken van Camilla in onze collectie hebben. Tijd voor wat extra aandacht!

Vandaag staat Camilla Läckberg centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van stripboeken tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen.

Camilla Läckberg: een korte introductie

Camilla Läckberg, geboren in 1974, is een Zweedse schrijfster van misdaadromans. Camilla studeerde economie aan de Gothenborg University en ging daarna als econoom aan het werk. Als ontspanning begon ze met schrijven. In 2003 werd haar eerste boek uitgegeven en tegenwoordig is ze fulltime schrijfster. Sinds 2006 is ze zelfs de bestverkopende auteur van Zweden. Camilla woont in Stockholm met haar drie kinderen en haar partner.

De meeste van haar boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden, de streek waar ze ook geboren is. Vier boeken van Läckberg zijn verfilmd: IJsprinses (2007), Predikant (2007), Steenhouwer (2009) en Zusje (2009). In 2013 volgde de zesdelige serie de Fjällbacka Murders, die gebaseerd zijn op de personages uit de boeken van Läckberg en die zich ook afspelen in het plaatsje Fjällbacka.

De 5 populairste Camilla Läckberg materialen in de bibliotheek:

1. Engeleneiland (dwarsligger)

2. El domador de leones : los crímines de Fjällbacka (Spaans)

3. al- Walad al-ḵafīy: riwāya = Tyskungen (Arabisch)

4. Oorlogskind 

5. IJsprinses 

Top 5 best verkochte boeken van Camilla Läckberg:

1Gouden kooi (e-book)

2. Gouden kooi (paperback)

3. Fjällbacka 10 – Heks (e-book)

4. Fjällbacka 1 – IJsprinses (e-book)

5. Fjällbacka 9 – Leeuwentemmer (e-book)

Ik ben inmiddels best benieuwd welke boeken van Camilla Läckberg jij gelezen hebt en welk boek je absolute favoriet is. Laat je het weten in een reactie? 

En heb je ook de blogs over Roald DahlAnnie M.G. SchmidtAndré KuipersDan BrownJan WolkersAppie BaantjerCarry Slee en Jamie Oliver al gelezen?