Schrijver uitgelicht: Loes den Hollander


Hoewel ik nog lang niet alle boeken van Loes den Hollander gelezen heb, kan ik wel zeggen dat haar boeken de moeite van het lezen waard zijn. In het najaar verschijnt haar nieuwste boek, maar wij delen vandaag op #writersmonday al wat weetjes over Loes. De boeken van Loes zijn ook goed vertegenwoordigd in onze collectie. Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder! 

Vandaag staat Loes den Hollander centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van strip- tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen. Leuk toch?!

Loes den Hollander: een korte introductie

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. Inmiddels verschenen er van haar hand negentien thrillers, drie verhalenbundels, drie novelles en één roman. Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg. In 2013 schreef zij het geschenkboekje ‘Nooit alleen’ ter gelegenheid van de maand van het spannende boek.
(Bron: www.loesdenhollander.nl)

Op 1 november verschijnt het nieuwste boek van Loes: Toen ik dood was. In elke relatie is het mogelijk: verlaten of verlaten worden. Het kan gepaard gaan met verbijstering, aarzeling, schrik en pijn. En met woede. Maar is dat dan een reden om iemand te laten verdwijnen of, erger nog, te vermoorden? Soms is het antwoord: ja. Maar hoe zorg je er dan voor dat niemand jou in verband brengt met wat er is gebeurd?

De 5 populairste Loes den Hollander materialen in de bibliotheek:

1. Voorbedacht (grote letters boek)

2. Bodemloos (grote letters boek)

3. Aangetast (grote letters boek)

4. Vluchtgedrag | Zielsverwanten (Omnibus)

5. Naaktportret

Top 5 best verkochte boeken van Loes den Hollander:

1. Onderuitgehaald

2. Duivelspact

3. Mij zie je niet

4. Mij zie je niet (e-book)

5. Duivelspact (e-book)

Ik ben inmiddels best benieuwd welke boeken van Loes den Hollander jij gelezen hebt en welk boek je absolute favoriet is. Laat je het weten in een reactie? 

En heb je ook de blogs over Roald DahlAnnie M.G. SchmidtAndré KuipersDan BrownJan WolkersAppie BaantjerCarry Slee en Jamie Oliver al gelezen?